Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

COSMOS: Μυθολογία και Τέχνες

Ελάτε (διαδικτυακά) σήμερα,  Δευτέρα 13.09.2021, στις 19:00 για να τους συναντήσετε! Θα είναι όλοι εκεί... θεοί, ήρωες και μυθικά πλάσματα! ...

COSMOS: Μυθολογία και Τέχνες

Ελάτε (διαδικτυακά) σήμερα, Δευτέρα 13.09.2021, στις 19:00 για να τους συναντήσετε! Θα είναι όλοι εκεί... θεοί, ήρωες και μυθικά πλάσματα! Ο Δίας και η Ήρα... η Αθηνά... ο Ηρακλής... η Λερναία Ύδρα... ο Θησέας... ο Περσέας... ο Βελλεροφόντης με τον Πήγασο... ο Ιάσονας και η Μήδεια... ο Οδυσσέας και η Πηνελόπη... η ωραία Ελένη... ο Αχιλλέας και τόσοι άλλοι!

Κάντε την εγγραφή σας στο

https://cosmosapp.gr/διαδικτυακή-εκδήλωση-αξιολόγησης-εφ-2/

Tip. Αν πετύχετε τον Κέρβερο, μην τρέξετε! Χαιδέψτε του το κεφάλι πίσω από τα αυτιά κι αυτός θα σας αγαπήσει αμέσως, σαν κουτάβι! Επειδή όμως έχει 3 κεφάλια, καλό θα ήταν να πείτε και σε άλλους 2 φίλους/-ες σας να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν την εκδήλωση...


Το έργο

Ο πλούτος της Ελληνικής Μυθολογίας, σε συνδυασμό με την ανάγκη για διατήρηση, διάσωση και διάδοση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, αποτελούν αφορμή για την αναζήτηση νέων τρόπων απεικόνισης και αφήγησης αυτών των συναρπαστικών “ιστοριών”. Το έργο COSMOS στοχεύει στην ευρεία διάδοση και στην καλύτερη κατανόηση και εποπτεία του περίπλοκου και ογκώδους αυτού έργου, μέσω ενός ελκυστικού, εύχρηστου και εύκολα προσβάσιμου εργαλείου.

Κύριος σκοπός είναι η εύληπτη οπτικοποίηση των συσχετισμών των τριών βασικών στοιχείων των μύθων, δηλαδή των ιστοριών, των προσώπων που συμμετέχουν σε αυτές και των τόπων στους οποίους διαδραματίζονται. Το COSMOS επεκτείνεται και στην παρουσίαση των αναπαραστάσεων των μύθων σε έργα τέχνης της αρχαιότητας, αναδεικνύοντας τις συσχετίσεις με τους απεικονιζόμενους χαρακτήρες, τον τόπο όπου παράχθηκαν, καθώς και τη σημερινή τους τοποθεσία.

Το COSMOS αποτελεί ευκαιρία καταγραφής της ελληνικής μυθολογίας, σε όλες τις λογοτεχνικές και εικαστικές της αποδόσεις, καθώς και έναυσμα για επέκταση αυτού του έργου, με τη διασύνδεση μυθολογιών και έργων τέχνης σε διαπολιτισμικό επίπεδο.

Οι συνεργαζόμενοι φορείς στην πρόταση αυτή είναι η Εκδοτική Αθηνών σε ρόλο συντονιστή του έργου και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» μέσω του Εργαστηρίου Ολοκληρωμένων Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών σε ρόλο επιστημονικού υπεύθυνου.

Το έργο COSMOS συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (κωδικός έργου: T1ΕΔΚ-04283) στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ.

Διάρκεια έργου: 30 μήνες

Συνολικός Προϋπολογισμός έργου:  €238.348,28

Δημόσια Δαπάνη χρηματοδότησης:  €216.854,02


Περισσότερες πληροφορίες για το COSMOS.


Πηγή: Cosmos




Δεν υπάρχουν σχόλια