Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μούμια 800 ετών στο Περού

Ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε μια μούμια που εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον 800 ετών, στην κεντρική ακτή του Περού. Τα μουμιοποιημένα λείψανα...

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μούμια 800 ετών στο Περού

Ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε μια μούμια που εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον 800 ετών, στην κεντρική ακτή του Περού.

Τα μουμιοποιημένα λείψανα ήταν ενός ατόμου από τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε μεταξύ των ακτών και των βουνών της νοτιοαμερικανικής χώρας.

Η μούμια, το φύλο της οποίας δεν αναγνωρίστηκε, ανακαλύφθηκε στην περιοχή της Λίμα, είπε ο αρχαιολόγος Pieter Van Dalen Luna.

«Το βασικό χαρακτηριστικό της μούμιας είναι ότι ολόκληρο το σώμα της ήταν δεμένο με σχοινιά και τα χέρια της κάλυπταν το πρόσωπο, κάτι που θα αποτελούσε μέρος του τοπικού μοτίβου κηδείας», δήλωσε ο Van Dalen Luna, του State University of San Marcos.

Τα λείψανα ανήκουν σε άτομο που έζησε στην περιοχή των Άνδεων, είπε. «Η ραδιοχρονολόγηση θα δώσει μια πιο ακριβή χρονολόγηση».


Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μούμια 800 ετών στο Περού

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μούμια 800 ετών στο Περού

Η μούμια βρέθηκε μέσα σε υπόγειο ταφικό θάλαμο, στα περίχωρα της Λίμα, πρωτεύουσας του Περού. Στον τάφο υπήρχαν επίσης προσφορές, συμπεριλαμβανομένων κεραμικών, φυτικών υπολειμμάτων και λίθινων εργαλείων.

Το Περού – πατρίδα του τουριστικού προορισμού Μάτσου Πίτσου – φιλοξενεί εκατοντάδες αρχαιολογικούς χώρους από πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν πριν και μετά την αυτοκρατορία των Ίνκας, η οποία κυριάρχησε στο νότιο τμήμα της Νότιας Αμερικής πριν από 500 χρόνια, από το νότιο Εκουαδόρ και την Κολομβία μέχρι την κεντρική Χιλή.


Πηγή: LiFO



Δεν υπάρχουν σχόλια