Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ο Συρανό ντε Μπερζεράκ των δεινοσαύρων

Καλλιτεχνική απεικόνιση του δεινόσαυρου με την μεγάλη και... χοντροκομμένη μύτη. Ο δρ. Τζέρεμι Λόκγουντ που στο πλαίσιο της απόκτησης διδακτ...

Καλλιτεχνική απεικόνιση του δεινόσαυρου με την μεγάλη και... χοντροκομμένη μύτη.
Καλλιτεχνική απεικόνιση του δεινόσαυρου με την μεγάλη και... χοντροκομμένη μύτη.

Ο δρ. Τζέρεμι Λόκγουντ που στο πλαίσιο της απόκτησης διδακτορικού διπλώματος μελετά, αναλύει και καταγράφει σε καταλόγους οστά δεινοσαύρων στο Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ στη Βρετανία ανακάλυψε ένα άγνωστο μέχρι σήμερα είδος δεινοσαύρου. 

Ανάμεσα στα απολιθώματα που μελετούσε ο Λόκγουντ ήταν και κάποια που ανακαλυφθεί πριν από 43 έτη στη Νήσο Ουάιτ που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Αγγλίας. Τα οστά αυτά δεν είχαν ταυτοποιηθεί  μέχρι σήμερα και με δημοσίευση του στην επιθεώρηση «Journal of Systematic Palaeontology» ο ερευνητής αναφέρει ότι ανήκουν σε ένα δεινόσαυρο που ζούσε στο νησί πριν από 125 εκατ. έτη.

Ο δεινόσαυρος που έλαβε την ονομασία Brighstoneus simmondsi είχε μήκος 8 μέτρα και βάρος περίπου 900 κιλά. To ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του B.simmondsi ήταν η μύτη του που ήταν διαφορετική από αυτή των άλλων ειδών. Η μύτη του ήταν και μεγάλη αλλά και βολβώδης ενώ οι μύτες των δεινοσαύρων και ειδικά των συγγενικών με τον B.simmondsi ειδών ήταν ίσιες.

Η Νήσος Ουάιτ είναι το μεγαλύτερο νησί της χώρας και αποτελεί μόνιμο πεδίο παλαιοντολογικών ερευνών αφού ανακαλύπτονται συνεχώς ευρήματα παρουσίας δεινοσαύρων εκεί. Πρόσφατα ανακαλύφθηκαν δύο ακόμη άγνωστα μέχρι σήμερα είδη μεγάλων σαρκοφάγων δεινόσαυρων που ζούσαν στην περιοχή πριν από 125 εκατ. έτη. Οι δυο δεινόσαυροι είχαν μήκος περίπου δέκα μέτρων και διέθεταν κρανία που μοιάζουν με αυτά των κροκόδειλων.

Διαβάστε εδώ τη σχετική επιστημονική δημοσίευση.


Πηγή: Ναυτεμπορική



Δεν υπάρχουν σχόλια