Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ισραήλ: Αρχαιολόγοι βρήκαν δαχτυλίδι για την «αποτροπή του hangover»

Από ωμά αυγά μέχρι τα Bloody Mary, ο καθένας έχει τη δική του «θεραπεία» για το hangover. Όμως, αρχαιολόγοι στο Ισραήλ εντόπισαν μια εντελώς...

Ισραήλ: Αρχαιολόγοι βρήκαν δαχτυλίδι για την «αποτροπή του hangover»

Από ωμά αυγά μέχρι τα Bloody Mary, ο καθένας έχει τη δική του «θεραπεία» για το hangover. Όμως, αρχαιολόγοι στο Ισραήλ εντόπισαν μια εντελώς διαφορετική «λύση», από το παρελθόν: ένα χρυσό δαχτυλίδι με αμέθυστο. 

Το δαχτυλίδι βρέθηκε σε ανασκαφή στην πόλη Γιαβνέ, στον χώρο του μεγαλύτερου γνωστού οινοποιείου της βυζαντινής εποχής, σύμφωνα με την Αρχή Αρχαιοτήτων του Ισραήλ. Η χρήση του αμέθυστου μπορεί να γινόταν για να αποτραπούν οι παρενέργειες της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, ανέφερε ο αρχαιολόγος Αμίρ Γκολάνι στην ανακοίνωση που εκδόθηκε. 

«Πολλά προτερήματα συνδέονται με αυτό τον πολύτιμο λίθο, συμπεριλαμβανομένης της αποτροπής των παρενεργειών της κατανάλωσης αλκοόλ, του hangover», σημείωσε. Το δαχτυλίδι βρέθηκε 150 μέτρα από τα ερείπια αποθήκης, που περιείχε αμφορείς. Το σημείο της ανασκαφής χρονολογείται περίπου στον 7ο αιώνα, αν και αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το δαχτυλίδι μπορεί να είναι ακόμη πιο παλιό. 


Ισραήλ: Αρχαιολόγοι βρήκαν δαχτυλίδι για την «αποτροπή του hangover»

Ισραήλ: Αρχαιολόγοι βρήκαν δαχτυλίδι για την «αποτροπή του hangover»

«Τα χρυσά δαχτυλίδια διακοσμημένα με αμέθυστο ήταν γνωστά στον ρωμαϊκό κόσμο και είναι πιθανό να ανήκει στην ελίτ που ζούσε στην πόλη ακόμη και στον 3ο αιώνα», σύμφωνα με την ανακοίνωση. 

Το βάρος 5,11 γραμμαρίων δαχτυλίδι ανήκε σε εύπορο άτομο, εκτίμησε ο Γκολάνι. «Η χρήση του κοσμήματος έδειχνε το στάτους και τον πλούτο τους. Τέτοια δαχτυλίδια φοριούνταν τόσο από άνδρες, όσο και από γυναίκες», συμπλήρωσε. 

Η Έλι Χαντάντ, συνυπεύθυνη της ανασκαφής, δήλωσε ότι το αντικείμενο «μπορεί να ανήκε στον ιδιοκτήτη της εξαιρετικής αποθήκης (του οινοποιείου), σε έναν επικεφαλής» ή σε έναν «άτυχο επισκέπτη που του έπεσε και έχασε το πολύτιμο δαχτυλίδι του»

«Ήθελε το άτομο που φορούσε το δαχτυλίδι να αποφύγει τη μέθη από την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας κρασιού; Πιθανότατα δεν θα μάθουμε ποτέ», συμπλήρωσε. 


Πηγή: LiFO, με πληροφορίες από CNN


 



Δεν υπάρχουν σχόλια