Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το 2021 ανακαλύφθηκαν περισσότερα από 500 νέα είδη - Πολύχρωμα σκαθάρια, δεινόσαυροι και αράχνες

Πλάσματα που μοιάζουν με γαρίδες, ένας εξαφανισμένος δεινόσαυρος που ονομάζεται «κολασμένος ερωδιός» και πολύχρωμα σκαθάρια είναι μεταξύ των...

Το 2021 ανακαλύφθηκαν περισσότερα από 500 νέα είδη - Πολύχρωμα σκαθάρια, δεινόσαυροι και αράχνες

Πλάσματα που μοιάζουν με γαρίδες, ένας εξαφανισμένος δεινόσαυρος που ονομάζεται «κολασμένος ερωδιός» και πολύχρωμα σκαθάρια είναι μεταξύ των 552 νέων ειδών που περιγράφουν φέτος οι επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο.

Οι ερευνητές περιορίστηκαν σε μεγάλο βαθμό και δεν μπορεσαν να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες ή να επισκεφθούν άλλες μουσειακές συλλογές λόγω της πανδημίας, αλλά επέμειναν για να αποκαλύψουν μια πληθώρα νέων για την επιστήμη ειδών, τόσο ζωντανών όσο και εξαφανισμένων. Το μουσείο, το οποίο διαθέτει 80 εκατομμύρια δείγματα στις συλλογές του, έχει προσωπικό 300 επιστημόνων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNN, oι ανακαλύψεις δεινοσαύρων περιλάμβαναν γιγάντια σαρκοφάγα αρπακτικά που ονομάζονταν σπινοσαύροι, οπλισμένα με κρανία που έμοιαζαν με κροκόδειλο και τα οποία τα βοηθούσαν να κυνηγούν θηράματα στο νερό αλλά και στη στεριά στη νήσο Γουάιτ πριν από 125 εκατομμύρια χρόνια.

Ο πρώτος από τους δύο σπινοσαυρίτες ονομάστηκε Ceratosuchops inferodios, που σημαίνει «κέρατο κροκόδειλου με πρόσωπο κόλασης». Στη ζωή του, ο δεινόσαυρος έφερε κέρατα και εξογκώματα στην περιοχή του φρυδιού του. Ο σπειροσαύρος πιθανότατα κυνηγούσε επίσης με τρόπο παρόμοιο με τους ερωδιούς, οι οποίοι μπορούν να πιάσουν θήραμα τόσο στο νερό όσο και στην ξηρά.

Ο δεύτερος σπινοσαυρίδης είναι ο Riparovenator milnerae, ή «κυνηγός της όχθης του Μίλνερ». Και τα δύο αρπακτικά πιθανότατα έφταναν σε μήκος περίπου τα 9 μέτρα (29,5 πόδια) και είχαν κρανία μήκους 1 μέτρου (3,2 πόδια). Απολιθώματα Σπινοσαυρίδων έχουν αποκαλυφθεί σε όλο τον κόσμο, αλλά μπορεί να εξελίχθηκαν στην Ευρώπη πριν μεταναστεύσουν σε άλλες περιοχές.

Ένα απολίθωμα δεκαετιών από τη Νήσο Γουάιτ, που συχνά αποκαλείται πρωτεύουσα των δεινοσαύρων του Ηνωμένου Βασιλείου, οδήγησε επίσης στην ανακάλυψη του Brighstoneus simmondsi, ενός ιγουανοδοντικού με ασυνήθιστο ρύγχος. Απολιθώματα που βρέθηκαν αλλού αποκάλυψαν τον αρχαιότερο αγκυλόσαυρο από την Αφρική, ένα κινεζικό σαυρόποδο και τον αρχαιότερο σαρκοφάγο δεινόσαυρο που βρέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Ήταν μια φανταστική χρονιά για την περιγραφή νέων δεινοσαύρων, ειδικά από το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε η Susannah Maidment, ανώτερη ερευνήτρια παλαιοβιολογίας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, σε μια ανακοίνωση. «Τα δείγματα αυτά αποτελούν μέρη ενός τεράστιου παλαιοβιολογικού παζλ που μας επιτρέπει να κατανοήσουμε τα περιβάλλοντα του παρελθόντος και πώς αυτά άλλαξαν με την πάροδο του χρόνου». Άλλες ανακαλύψεις αρχαίων πλασμάτων το 2021 περιλάμβαναν αράχνες παγιδευμένες σε κεχριμπάρι, έναν φυτοφάγο συγγενή κροκόδειλου και ένα «ποντίκι του Ιουρασικού» που κάποτε έτρεχε ανάμεσα στα πόδια των δεινοσαύρων πριν από 166 εκατομμύρια χρόνια στη σημερινή Σκωτία.


Πηγή: Έθνος


 



Δεν υπάρχουν σχόλια