Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Σαμοθράκη: Δράσεις του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης για την ανάδειξη και στήριξη της τοπικής χειροτεχνίας

Το Ενθολογικό Μουσείο Θράκης -Αγγελική Γιαννακίδου, προτίθεται να επεκτείνει τις δράσεις του και στο νησί της Σαμοθράκης.  Στα πλαίσια αυτά ...

Σαμοθράκη: Δράσεις του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης για την ανάδειξη και στήριξη της τοπικής χειροτεχνίας

Το Ενθολογικό Μουσείο Θράκης -Αγγελική Γιαννακίδου, προτίθεται να επεκτείνει τις δράσεις του και στο νησί της Σαμοθράκης. 

Στα πλαίσια αυτά διερευνούμε:

Την δυνατότητα συνεργασίας με τους κτηνοτρόφους του νησιού στην συλλογή μαλλιού και ιδίως του μαλλιού κατσικιών (κατσικότριχα).

Την ύπαρξη ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε δράση (εργαστήρια) επεξεργασίας και αξιοποίησης μαλλιού στην κατασκευή σύγχρονων προϊόντων με παραδοσιακές τεχνικές.

Την χαρτογράφηση και την ανάδειξη χρήσης τοπικών πρώτων υλών τόσο παραδοσιακών όσο και καινοτόμων, για την αναβίωση και ανάπτυξη ιδιαίτερων μορφών χειροτεχνίας του νησιού και την ενθάρρυνση ανάπτυξης συγγενών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Οι ενδιαφερόμενοι για παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας, εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής ή υποστήριξης στις ανωτέρω δράσεις παρακαλούνται να επικοινωνούν με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σαμοθράκης κα. Σλαβίδου Βασιλική τηλ. επικοινωνίας: 2551098097.


Πηγή: Evros24



Δεν υπάρχουν σχόλια