Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Από την Ισπανία στη Χίο: Τα αγγεία της κινστέρνας στη Νέα Μονή

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου παρουσιάζει τη νέα περιοδική έκθεση  «Από την Ισπανία στη Χίο. Τα αγγεία της κινστέρνας στη Νέα Μονή» στο Παλάτι ...

Από την Ισπανία στη Χίο: Τα αγγεία της κινστέρνας στη Νέα Μονή

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου παρουσιάζει τη νέα περιοδική έκθεση  «Από την Ισπανία στη Χίο. Τα αγγεία της κινστέρνας στη Νέα Μονή» στο Παλάτι Ιουστινιάνι στο Κάστρο της Χίου.

Στην έκθεση αποκαλύπτεται στο κοινό  ένα μυστικό καλά κρυμμένο για πολλά χρόνια  στο δώμα της  κινστέρνας της Νέας Μονής, το οποίο ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια των αναστηλωτικών εργασιών  που πραγματοποιήθηκαν πριν λίγα χρόνια από την Εφορεία.

Τα εκθέματα αφηγούνται το ταξίδι τους από την Ισπανία μέχρι το μοναστήρι της Νέας Μονής και τη νέα χρήση τους στο δώμα της κινστέρνας, δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να ενημερωθεί τόσο για τις οικονομικές σχέσεις της Χίου με την Ιβηρική χερσόνησο στα χρόνια της Γενουατοκρατίας, όσο και για μια οικοδομική πρακτική γνωστή ήδη από τους ρωμαϊκούς χρόνους.



Έναρξη έκθεσης: Δευτέρα 3-1-2022

Ημέρες λειτουργίας: Καθημερινά εκτός Τρίτης

Ώρες λειτουργίας: 8:30 – 15:30

Εισιτήριο: 2,00€


Η είσοδος των επισκεπτών θα γίνεται σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο για την αποφυγή της διασποράς του Covid-19.


Πηγή: ΥΠΠΟΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια