Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου: «Επόμενος στόχος μας η αναστήλωση των τειχών του Κάστρου»

Μετά την έγκριση του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τη δημοπράτηση με ανοιχτή διαδικασία της μελέτης «Επισκευή και Εκσυγχρονισμός του Μουσείου...

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου: «Επόμενος στόχος μας η αναστήλωση των τειχών του Κάστρου»

Μετά την έγκριση του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τη δημοπράτηση με ανοιχτή διαδικασία της μελέτης «Επισκευή και Εκσυγχρονισμός του Μουσείου Ζακύνθου», συνολικού́ προϋπολογισμού́ 580.000 ευρώ, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναλύει τη σημασία του συγκεκριμένου έργου και τονίζει ότι επόμενος στόχος της είναι η αναστήλωση των τειχών του Κάστρου και η στήριξη των πρανών του. Επίσης, η προϊσταμένη της Εφορίας, Ελένη Παπασταύρου, η οποία υπογράφει την ανακοίνωση, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το υπουργείο Πολιτισμού και τον Βουλευτή Ζακύνθου, Δ. Ακτύπη, για τις ενέργειές τους, προκειμένου να προχωρήσει το έργο της επισκευής και του εκσυγχρονισμού του Μουσείου.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως πριν από λίγες μέρες έλαβε χώρα ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για τις πολιτιστικές υποδομές της Ζακύνθου, καθώς εγκρίθηκε ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για τη δημοπράτηση με ανοιχτή διαδικασία της μελέτης «Επισκευή και Εκσυγχρονισμός του Μουσείου Ζακύνθου», συνολικού́ προϋπολογισμού́ πεντακοσίων ογδόντα χιλιάδων ευρώ (580.000,00 €).

Πρόκειται για την έναρξη μιας μακράς, αλλά σημαντικής διαδικασίας, η οποία αισιοδοξούμε να παραδώσει ίσως το σπουδαιότερο έως τώρα έργο πολιτισμού στη Ζάκυνθο, γι’ αυτό και αποτελούσε πάγιο αίτημα όλων των διοικήσεων της Υπηρεσίας για περισσότερα από 10 χρόνια.

Σε αυτή τη συγκυρία, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε το στελεχιακό δυναμικό και την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, για την ουσιαστική ανταπόκριση στο αίτημά μας, καθώς και το βουλευτή Ζακύνθου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον για το Μουσείο Ζακύνθου, συνείσφερε τα μέγιστα στην πραγματοποίηση της πρώτης επίσκεψης εργασίας Υπουργού Πολιτισμού στη Ζάκυνθο μετά από πολλά χρόνια, και συνεχίζει να στηρίζει τις προσπάθειές μας για την ορθή και αποτελεσματική λειτουργία της Υπηρεσίας μας.

Τους ευχαριστούμε από καρδιάς, και πορευόμαστε με τη βεβαιότητα πως θα σταθούν αρωγοί μας και στις επόμενες προσπάθειές μας για τη διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ζακύνθου, και κυρίως στην επίτευξη του ακόμα μεγαλύτερου στόχου μας, ο οποίος δεν είναι άλλος από την αναστήλωση των τειχών του Κάστρου Ζακύνθου και τη στήριξη των πρανών του».


Πηγή: Ημέρα Ζακύνθου



Δεν υπάρχουν σχόλια