Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Εθελοντική Ομάδα Δράσης: Να διασωθούν τα κτίρια στο Κάστρο της Χίου

Την προηγούμενη εβδομάδα τοίχος από παλιό σπίτι εντός της συνοικίας του Κάστρου της Χίου κατέρρευσε. Στις αιτιάσεις της Δημοτικής Αρχής ότι ...

Εθελοντική Ομάδα Δράσης: Να διασωθούν τα κτίρια στο Κάστρο της Χίου

Την προηγούμενη εβδομάδα τοίχος από παλιό σπίτι εντός της συνοικίας του Κάστρου της Χίου κατέρρευσε. Στις αιτιάσεις της Δημοτικής Αρχής ότι δεν δίνονται οι σχετικές άδειες από την αρχαιολογία για την κατεδάφιση επικίνδυνων οικημάτων, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου έκανε γνωστό ότι το συγκεκριμένο ακίνητο ανήκει στο Δήμο.

Και όχι μόνο ανήκει στο Δήμο, αλλά το 2013, η τότε Δημοτική Αρχή είχε καταθέσει μελέτη για τη συντήρηση του ακινήτου, η οποία και είχε εγκριθεί.

Αυτό επισημαίνει με παρέμβασή της η Εθελοντική Ομάδα Δράσης «Το Κάστρο της Χίου ένας χαμένος παράδεισος» που ζητά τη διάσωση των κτισμάτων αυτών.

«…Αναφορικά με τον οικισμό του Κάστρου Χίου, η ομάδα μας είναι σε θέση να γνωρίζει ότι υπάρχουν εγκεκριμένες μελέτες για ένα έως τρία ακίνητα (ένα εξ αυτών προοριζόταν να μετατραπεί σε βιβλιοθήκη/Κέντρο Πληροφόρησης) που ανήκουν στο Δήμο με σκοπό την αποκατάσταση και επανάχρησή τους, ήδη από το 2013. Παρόλα αυτά καμία περεταίρω ενέργεια προς την εκπλήρωση αυτού του έργου δεν έχει διενεργηθεί έκτοτε.

Η θέση μας, ως ομάδας ευαισθητοποιημένων πολιτών, είναι να αναδεικνύουμε αυτά τα ζητήματα και να αφυπνίζουμε σχετικά την τοπική μας κοινωνία. Προτρέπουμε, λοιπόν, το Δήμο και το Νοσοκομείο Χίου να δώσουν άμεσα πειστικές απαντήσεις και να καταθέσουν στην κοινωνία σχέδιο με συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες άμεσα θα προβούν, ώστε να διασωθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν τα εγκαταλελειμμένα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους επ’ ωφελεία του τόπου», επισημαίνει η Εθελοντική Ομάδα.


 Πηγή: ΕΡΤ News



Δεν υπάρχουν σχόλια