Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μιχαήλ Ατταλειάτης, ένας Βυζαντινός Μανδαρίνος

Σε αυτό το επεισόδιο το Βυζάντιο Explained έχει καλεσμένο τον Δημήτριο Κράλλη, Καθηγητή Βυζαντινής Ιστορίας και Διευθυντή του Κέντρου Ελληνι...

Σε αυτό το επεισόδιο το Βυζάντιο Explained έχει καλεσμένο τον Δημήτριο Κράλλη, Καθηγητή Βυζαντινής Ιστορίας και Διευθυντή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Simon Fraser University για να μιλήσει για το βιβλίο του “Βίος και πολιτεία ενός βυζαντινού μανδαρίνου” το οποίο πρόσφατα εκδόθηκε και στα ελληνικά. 

Μέσα από την κουβέντα γνωρίζουμε τον Ατταλειάτη, όχι μόνο σαν ιστορικό αλλά βλέπουμε στοιχεία της προσωπικής και επαγγελματικής του ζωής. Συζητάνε για την Αττάλεια και την Κωνσταντινούπολη, τον ρόλο των δικαστών αλλά και για την σημασία του να είναι κάποιος μέρος του cursus honorum.


Το προφίλ του Καθηγητή Κράλλη στην ιστοσελίδα του Simon Fraser University.

Για να αγοράσετε το βιβλίο “Βίος και πολιτεία ενός βυζαντινού μανδαρίνου. Το Βυζάντιο ιδωμένο αλλιώς” ακολουθήστε τον σύνδεσμο.


Ο Γαβριήλ - Ιωάννης Μπουτζιόπουλος είναι υποψήφιος διδάκτορας της Βυζαντινής Ιστορίας στο University of Birmingham και ο Παναγιώτης Μέρμηγκας είναι μεταπτυχιακός φοιτητής Τοπικής Ιστορίας με ειδίκευση στη Βυζαντινή περίοδο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Αυτό το podcast δεν αποτελεί μέρος των προσωπικών μας ερευνών.


Πηγή: Βυζάντιο Explained

Δεν υπάρχουν σχόλια