Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πιρόγα της πρώιμης μεσαιωνικής περιόδου ανασύρθηκε από τη λίμνη Μπλεντ στη Σλοβενία

Oμάδα δυτών με τη βοήθεια ειδικών ανέσυρε μια πιρόγα της πρώιμης μεσαιωνικής περιόδου από τη λίμνη Μπλεντ στη Σλοβενία την περασμένη εβδομάδ...

Πιρόγα της πρώιμης μεσαιωνικής περιόδου ανασύρθηκε από τη λίμνη Μπλεντ στη Σλοβενία

Oμάδα δυτών με τη βοήθεια ειδικών ανέσυρε μια πιρόγα της πρώιμης μεσαιωνικής περιόδου από τη λίμνη Μπλεντ στη Σλοβενία την περασμένη εβδομάδα.

Το εύρημα, που χρονολογείται πριν από 1.200 χρόνια, δείχνει ότι στη λίμνη χρησιμοποιήθηκαν σκάφη και ότι το νησί της ήταν ήδη επισκέψιμο από την πρώτη φάση του σλαβικού εποικισμού της περιοχής. Το μήκους πέντε μέτρων σκάφος ανακαλύφθηκε το 2015 σε βάθος 11 μέτρων.


Πιρόγα της πρώιμης μεσαιωνικής περιόδου ανασύρθηκε από τη λίμνη Μπλεντ στη Σλοβενία

Οι αρχαιολόγοι αναφέρουν ότι κατασκευάστηκε από ένα μόνο αγριόπευκο, που κόπηκε στα τέλη του 8ου ή στις αρχές του 9ου αιώνα μ.Χ. κατά την πρώτη φάση δημιουργίας σλαβικών οικισμών στη σημερινή βορειοδυτική Σλοβενία. Το σκάφος τώρα θα συντηρηθεί και αργότερα θα εκτεθεί στο νέο αρχαιολογικό μουσείο του δήμου Μπλεντ.

Η ανακάλυψη θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι το νησί στη λίμνη λειτουργούσε ήδη ως προχριστιανικός χώρος λατρείας, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο οικισμού. Το Ινστιτούτο για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Σλοβενίας (ZVKDS) εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA, ελπίζει ότι περαιτέρω έρευνα θα ρίξει φως όσον αφορά την προέλευση διάσπαρτων ανθρώπινων οστών που εντοπίστηκαν στον πυθμένα της λίμνης σε άμεση γειτνίαση με την πιρόγα.


Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια