Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ιταλία: Τα μουσεία ίσως αυξήσουν τις τιμές των εισιτηρίων για να περιορίσουν ακτιβιστικές παρεμβάσεις

Στα ιταλικά μουσεία, μπορεί κανείς να δει εμβληματικά έργα του Μποτιτσέλι, του Μιχαήλ Άγγελου και του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Σύντομα, ωστόσο,...

Ιταλία: Τα μουσεία ίσως αυξήσουν τις τιμές των εισιτηρίων για να περιορίσουν ακτιβιστικές παρεμβάσεις

Στα ιταλικά μουσεία, μπορεί κανείς να δει εμβληματικά έργα του Μποτιτσέλι, του Μιχαήλ Άγγελου και του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Σύντομα, ωστόσο, το κόστος της επίσκεψης σε αυτούς τους πολιτιστικούς χώρους ίσως γίνει πιο ακριβό.

Το υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει το κόστος της εισόδου στα μουσεία σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι ακτιβιστικές παρεμβάσεις για το κλίμα σε έργα τέχνης. 

«Οι συνεχείς επιθέσεις και τα αδικήματα που συμβαίνουν όλο και περισσότερο και βλάπτουν την καλλιτεχνική και πολιτιστική μας κληρονομιά απαιτούν να επανεξετάσουμε και να ενισχύσουμε το επίπεδο προστασίας τους», ανέφερε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, Τζενάρο Σανγκιουλιάνο.

«[Αυτές οι επιθέσεις] μας οδηγούν στη λήψη άμεσων μέτρων, ξεκινώντας με την κάλυψη όλων των πινάκων με γυαλί», πρόσθεσε.

Πρόσφατα ακτιβιστές της Ultima Generazione (που σημαίνει «τελευταία γενιά») για το κλίμα έριξαν αλεύρι σε ένα αυτοκίνητο ζωγραφισμένο από τον Άντι Γουόρχολ στο πολιτιστικό κέντρο Fabbrica del Vapore του Μιλάνου.

«Δυστυχώς, το μόνο που μπορώ να προβλέψω είναι μια αύξηση του κόστους του εισιτηρίου εισόδου», είπε ο υπουργός. 

Ο υπουργός Πολιτισμού δεν διευκρίνισε ποια μουσεία θα αυξήσουν τις τιμές των εισιτηρίων ή πότε θα γίνουν οι όποιες αλλαγές.


Πηγή: LiFO, με πληροφορίες από Smithsonian Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια