Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Βρέθηκε 1,5 τόνος αρχαίων χάλκινων νομισμάτων στην ανατολική Κίνα

Ένας αρχαίος θησαυρός νομισμάτων, βάρους 1,5 τόνου, με νομίσματα που χρονολογούνται στις δυναστείες Tang (618-907) και Song (960-1279) ανακα...

Βρέθηκε 1,5 τόνος αρχαίων χάλκινων νομισμάτων στην ανατολική Κίνα

Ένας αρχαίος θησαυρός νομισμάτων, βάρους 1,5 τόνου, με νομίσματα που χρονολογούνται στις δυναστείες Tang (618-907) και Song (960-1279) ανακαλύφθηκε στην επαρχία Jiangsu, στην ανατολική Κίνα. Τα νομίσματα ήταν δεμένα μεταξύ τους με ψάθινα σχοινιά και τοποθετημένα σε τακτοποιημένες στοίβες.

Τα ευρήματα ανακαλύφθηκαν στο χωριό Shuangdun, στην κομητεία Jianhu, της πόλης Yancheng. Το κοίλωμα του θησαυρού ήταν τετράγωνο, μήκους 1,63 μέτρων, πλάτους 1,58 μέτρων και βάθους 0,5 μέτρων. Τα χάλκινα νομίσματα ήταν συνδεδεμένα σε σειρά με ψάθινα σχοινιά, τοποθετημένα όμορφα στο εσωτερικό του κοιλώματος. Τα περισσότερα χρονολογούνται στη Δυναστεία των Song.


Βρέθηκε 1,5 τόνος αρχαίων χάλκινων νομισμάτων στην ανατολική Κίνα


Τα νομίσματα που ανακαλύφθηκαν ήταν καλοδιατηρημένα και στην πλειονότητά τους έφεραν ευανάγνωστες επιγραφές, γεγονός που δίνει σημαντική αξία για την περαιτέρω μελέτη τους.

Στην αρχαία Κίνα, τέτοιοι θησαυροί θάβονταν συχνά στο έδαφος προκειμένου να διατηρήσουν αντικείμενα όπως πολύτιμες πορσελάνες, νομίσματα, μεταλλικά εργαλεία και άλλα τιμαλφή, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους.

Εβδομήντα πηγάδια βρέθηκαν επίσης γύρω από το θησαυροφυλάκιο νομισμάτων, το οποίο βρισκόταν κοντά στην πρώτη γραμμή μάχης των στρατευμάτων Song και Jin, κάνοντας τους αρχαιολόγους να αναρωτιούνται αν ο χώρος της ανασκαφής ανήκε σε στρατόπεδο.


Βρέθηκε 1,5 τόνος αρχαίων χάλκινων νομισμάτων στην ανατολική Κίνα

Η πλειονότητα των νομισμάτων του θησαυρού είναι γουέν της δυναστείας Song. Το χάλκινο γουέν ήταν το κοινό νόμισμα έως ότου μια σοβαρή έλλειψη χαλκού ανάγκασε τη δυναστεία των Νότιων Song (1127-1279) να εκδώσει νομίσματα χαμηλότερης ποιότητας και αξίας. Ο σίδηρος κoβόταν δύσκολα και σκούριαζε γρηγορότερα μόλις κυκλοφορούσε. Λόγω έλλειψης χάλκινων νομισμάτων, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να μειώσει τους στρατιωτικούς μισθούς στο μισό το 1161, με αποτέλεσμα την εφεύρεση του χαρτονομίσματος.


Πηγή: ArkeoNews

Δεν υπάρχουν σχόλια