Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανθρώπινα οστά έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης

Ανθρώπινα οστά έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου στην οδό Ψαρών, στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης.  Συγκεκρι...

Ανθρώπινα οστά έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης

Ανθρώπινα οστά έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου στην οδό Ψαρών, στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την πρώτη ταφή που ήρθε στην επιφάνεια, ύστερα από την ανακάλυψη τάφου, πιθανώς ρωμαϊκής εποχής, που συνέβη πριν λίγες εβδομάδες, κατά τη διάρκεια εργασιών για την εγκατάσταση φυσικού αερίου στην πόλη. 

«Είναι η πρώτη ταφή που είδε το φως, στο πλαίσιο της ανασκαφής, που διενεργείται και αφορά μόνο ένα τμήμα της. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται τοπογράφηση της ταφής και σύντομα θα ξέρουμε περισσότερα» δήλωσε στο e-evros.gr η Φιλοξένη Αϊτατόγλου, αρχαιολόγος από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου.

Προς το παρόν, παραμένει άγνωστη η ταυτότητα και η ακριβής ηλικία των οστών. 

Σε αυτό το σημείο, να θυμίσουμε ότι στις αρχές Νοεμβρίου, είχαν εντοπιστεί σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, αρχαιολογικά ευρήματα και ένα πιθάρι κατά τη διάρκεια εργασίων, που βρίσκονταν σε εξέλιξη, για την εγκατάσταση φυσικού αερίου.

Έκτοτε οι εργασίες σταμάτησαν και ξεκίνησε η ανασκαφή από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου.


Πηγή: e-evros

Δεν υπάρχουν σχόλια