Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Προχωρά η αναστήλωση του κάστρου και η επισκευή του παλιού αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης»

Ο Παύλος Τριανταφυλλίδης μιλά στο «Ν» με αφορμή την ημερίδα για το Βαλιδέ τζαμί για το «τέλος της ντροπής» του Γενί τζαμί στην οδό Ερμού, τη...

«Προχωρά η αναστήλωση του κάστρου και η επισκευή του παλιού αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης»

Ο Παύλος Τριανταφυλλίδης μιλά στο «Ν» με αφορμή την ημερίδα για το Βαλιδέ τζαμί για το «τέλος της ντροπής» του Γενί τζαμί στην οδό Ερμού, την αναστήλωση των τειχών του κάστρου και την επαναλειτουργία του παλιού αρχαιολογικού μουσείου Μυτιλήνης.

Μια ημερίδα μέσα στον Ιανουάριο για τα σημαντικά ευρήματα στην αρχαία Άντισσα προανήγγειλε μιλώντας σήμερα στο «Στο Νησί 99 FM» και στην εκπομπή «η ώρα του πολίτη» με το Στρατή Μπαλάσκα ο Προϊστάμενος της Εφορείας  Αρχαιοτήτων Λέσβου Παύλος Τριανταφυλλίδης. Με αφορμή την ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Αποκατάσταση, ανάδειξη και επανάχρηση τεμένους Βαλιδέ τζαμί στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης» που οργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του Νέου Κτίριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης, ο κ. Τριανταφυλλίδης μίλησε για τα σχέδια της Εφορείας για το νέο αυτό μνημειακό χώρο που όπως τόνισε παρά τα όσα λέγονται κατά καιρούς «δεν θα ξαναλειτουργήσει σαν τζαμί».

Όπως είπε το μνημείο θα λειτουργήσει ως μουσείο της νεότερης ιστορίας της Λέσβου και οι εργασίες σε αυτό αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί την Άνοιξη του 2024.

Με αφορμή την ημερίδα για το Βαλιδέ τζαμί ο κ. Τριανταφυλλίδης έκανε αναφορά στην ανάγκη του τέλους της ντροπής του Γενί τζαμί, ιδιοκτησίας του Δήμου Μυτιλήνης το οποίο έχει μελέτη εγκεκριμένη για την επισκευή του και την επαναχρήση του ως δημοτική βιβλιοθήκη. Ή ως ότι άλλο αποφασίσει η τοπική κοινωνία με την οποία όπως χαρακτηριστικά είπε πρέπει να συζητήσουμε».

Ο κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση των εργασιών αναστήλωσης των τειχών στο βορειοανατολικό περίβολο και στην έναρξη το αμέσως επόμενο διάστημα των αναστηλωτικών εργασιών στο επιθαλάσσιο τείχος στο κάτω κάστρο. Όπως σημείωσε ο κ. Τριανταφυλλίδης ακολουθεί η επισκευή του παλιού αρχαιολογικού μουσείου Μυτιλήνης για το οποίο έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες μελέτες ως και για την μουσειολογική παρουσίαση των εκθεμάτων σε αυτό. Και στο «υποστατικό» πίσω κτήριο στο οποίο λειτουργούσε έκθεση επιγραφών, θα λειτουργήσει ένα cafe από το πρωί μέχρι το βράδυ ανεξάρτητα από τις ώρες λειτουργίας του κυρίως μουσείου.


Πηγή: Στρ. Μπαλάσκας, Στο Νησί

Δεν υπάρχουν σχόλια