Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Νέο απολίθωμα εμβρύου δεινοσαύρου ανακαλύφθηκε στη νότια Κίνα

Ένα νέο απολίθωμα εμβρύου δεινοσαύρου που ανακαλύφθηκε στην επαρχία Jiangxi της νότιας Κίνας αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στην ανάπτυ...

Νέο απολίθωμα εμβρύου δεινοσαύρου ανακαλύφθηκε στη νότια Κίνα

Ένα νέο απολίθωμα εμβρύου δεινοσαύρου που ανακαλύφθηκε στην επαρχία Jiangxi της νότιας Κίνας αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στην ανάπτυξη των δεινοσαύρων και οι παλαιοντολόγοι, με βάση τα χαρακτηριστικά του, πιστεύουν ότι το απολίθωμα ανήκει στο είδος Hadrosaurus, γνωστό και ως δεινόσαυροι με ράμφος πάπιας.

Στις 8 Μαΐου 2022, επιστήμονες από το Fujian Science and Technology Museum και το China University of Geosciences, μαζί με άλλους ειδικούς από την Κίνα και τον Καναδά, ανακοίνωσαν την ανακάλυψη σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BMC Ecology and Evolution.

Το είδος Hadrosaurus, είναι ένας τύπος γιγάντιου φυτοφάγου δεινοσαύρου που έζησε προς το τέλος της εποχής των δεινοσαύρων, και ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται ένα τέτοιο έμβρυο, το Baby Ying είναι μακράν το καλύτερα διατηρημένο μέχρι σήμερα.

Οι ερευνητές έγραψαν ότι μια φωλιά από υποσφαιρικά αυγά δεινοσαύρων ανακαλύφθηκε πρόσφατα κατά τη διάρκεια της ανασκαφής για ένα κατασκευαστικό έργο στον κόκκινο ψαμμίτη του Άνω Κρητιδικού.

«Τουλάχιστον δύο από τα αυγά περιέχουν αναγνωρίσιμα έμβρυα αδροσαυροειδούς, που περιγράφονται εδώ για πρώτη φορά», έγραψαν οι ερευνητές στη μελέτη.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Yingliang Stone στην επαρχία Fujian της Ανατολικής Κίνας, όπου βρίσκεται τώρα το έμβρυο, ονόμασε το δείγμα “Baby Ying” και το αυγό είναι ένα ελλειψοειδές με διάμετρο περίπου 9 εκατοστών.

Μια από τις πιο σημαντικές νέες ιδέες που παρέχει αυτή η ανακάλυψη σχετικά με την ανάπτυξη δεινοσαύρων είναι ότι το μικρό μέγεθος τόσο του αυγού όσο και του εμβρύου υποδηλώνει ότι οι δεινόσαυροι με ράμφος πάπιας είχαν μικρά αυγά και αργή ανάπτυξη σώματος ως κύριο χαρακτηριστικό, αναφέρει η Interesting Engineering.

Τον Δεκέμβριο του 2021, η ίδια ομάδα ανακάλυψε περισσότερα απολιθωμένα έμβρυα, συμπεριλαμβανομένου ενός απολιθώματος εμβρύου ωϊραπτορόσαυρου.


Πηγή: Μ. Λαμπρινίδου, ErtNews

Δεν υπάρχουν σχόλια