Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Περού: Μεθυσμένος ντελιβεράς τριγυρνούσε με μια αρχαία μούμια στην τσάντα του

Η αστυνομία στο Περού έκανε μια αναπάντεχη ανακάλυψη, ξεψαχνίζοντας έναν ντελιβερά που οδηγούσε μεθυσμένος σε έναν αρχαίο αρχαιολογικό χώρο,...

Περού: Μεθυσμένος ντελιβεράς τριγυρνούσε με μια αρχαία μούμια στην τσάντα του

Η αστυνομία στο Περού έκανε μια αναπάντεχη ανακάλυψη, ξεψαχνίζοντας έναν ντελιβερά που οδηγούσε μεθυσμένος σε έναν αρχαίο αρχαιολογικό χώρο, στην πόλη Πούνο.

Μέσα στην τσάντα του ντελιβερά, βρέθηκε μια αρχαία μούμια. Ο άντρας δήλωσε πως με την μούμια μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιό, με αποτέλεσμα να την θεωρεί πια «ένα είδος πνευματικής φίλης». Ο ντελιβεράς δεν δίστασε να δηλώσει πως είχε χώσει τα λείψανα στην τσάντα του, προκειμένου να τα δείξει στους φίλους του.

Ο άντρας εξήγησε ότι κρατούσε τη «Χουανίτα», όπως είχε ονομάσει ο ίδιος τη μούμια, σε ένα κουτί στο δωμάτιό του, δίπλα στην τηλεόραση, ενώ πρόσθεσε ότι η μούμια ήταν ιδιοκτησία του πατέρα του, χωρίς να διευκρινίσει πώς περιήλθε στην κατοχή του.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι η μούμια ήταν ηλικίας 600 έως 800 ετών και ότι επρόκειτο για το σώμα ενός ενήλικου άντρα και όχι κάποιας γυναίκας, όπως είχε πιστέψει ο ντελιβεράς.

Η μούμια ήταν τυλιγμένη με επιδέσμους σε εμβρυϊκή θέση. Η μουμιοποίηση συνηθιζόταν σε διάφορους πολιτισμούς στο Περού πριν από την άφιξη των Ισπανών κατακτητών.

Η αστυνομία κατέσχεσε τη μούμια και την παρέδωσε στο υπουργείο Πολιτισμού του Περού. Ο ντελιβεράς και οι δύο φίλοι του, ηλικίας 23 έως 26 ετών, συνελήφθησαν και ερευνώνται για πιθανά εγκλήματα κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.


Πηγή: The Huffington Post

Δεν υπάρχουν σχόλια