Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ένα σπήλαιο στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Στο Richard Gilder Center for Science, Innovation and Education [Credit:American Museum of Natural History]. Το Richard Gilder Center for Sc...

Στο Richard Gilder Center for Science, Innovation and Education [Credit:American Museum of Natural History]
Στο Richard Gilder Center for Science, Innovation and Education [Credit:American Museum of Natural History].

Το Richard Gilder Center for Science, Innovation and Education είναι νέα προσθήκη στο American Museum of Natural History του Σέντραλ Παρκ, η οποία, οπτικά και λειτουργικά, ενώνει τα 26 κτήρια τα οποία δημιουργήθηκαν εκεί από τα εγκαίνια του μουσείου στα τέλη του 19ου αιώνα έως τις μέρες μας. 

Το εξαώροφο νέο κτήριο βρίσκεται μακριά από τον δρόμο, ανάμεσα στα υπόλοιπα κτήρια του μουσείου και το, με έδρα το Σικάγο, αρχιτεκτονικό γραφείο Studio Gang που το σχεδίασε υπογράμμισε ότι στόχος ήταν να «κάνουμε το μουσείο περισσότερο ενωτικό». «Οπότε κατέληξε να είναι η εσωτερική δομή το πιο σημαντικό αρχιτεκτονικό στοιχείο» πρόσθεσαν. Και η εσωτερική δομή παραπέμπει σε σπήλαιο.

Η ιδρύτρια του αρχιτεκτονικού γραφείου Jeanne Gang υπογράμμισε πως παρά το ότι το νέο κτήριο και η εξερεύνησή του είναι κάτι σπουδαίο για τα παιδιά, η πρόθεσή τους ήταν να δώσει χαρά σε όλους. «Το να είσαι αρχιτέκτονας είναι σαν να επεκτείνεις την παιδική σου ηλικία σε όλη τη ζωή σου. Πρόκειται για τη χαρά του να εξερευνάς έναν χώρο» είπε.

Το εσωτερικό του νέου κτηρίου, που ολοκληρώθηκε έπειτα από εργασίες περίπου 10 ετών, περιστρέφεται γύρω από το Kenneth C Griffin Exploration Atrium, μια πενταώροφη αρχιτεκτονική δομή με τοίχους που παραπέμπουν σε τοιχώματα σπηλαίου με γέφυρες ψηλά· εμπνεύστηκαν την εμφάνισή του από τα σπήλαια και τα κάνυον των Νοτιοδυτικών Πολιτειών των ΗΠΑ και από την υποδομή του μετρό κάτω από το Μανχάταν. 

«Είναι ένας σύγχρονος χώρος που θυμίζει ανακάλυψη και πιστεύω ότι αυτό είναι το κοινό που έχει με φυσικά τοπία, όπως σπήλαια, κοιλότητες και βυθίσματα σε ασβεστολιθικά πετρώματα με λιμνούλα στον πάτο» εξήγησε, μιλώντας στο Dezeen, η Jeanne Gang 

(https://www.instagram.com/p/CrneQ9ssV90/).


Πηγή: Αρχαιολογία και Τέχνες

Δεν υπάρχουν σχόλια