Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αναστήλωση του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Παλιό Ελατοχώρι

Κατατέθηκαν σήμερα στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας οι μελέτες για την αποκατάσταση, αναστήλωση και ανάδειξη του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολά...

Αναστήλωση του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Παλιό Ελατοχώρι

Κατατέθηκαν σήμερα στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας οι μελέτες για την αποκατάσταση, αναστήλωση και ανάδειξη του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Παλιό Ελατοχώρι Πιερίας.

Το ιστορικό διατηρητέο μεταβυζαντινό μνημείο του 17ου αιώνα, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ζωή και την ιστορία των Ελατοχωριτών.

Οι ομογενείς Ελατοχωρίτες από την Αμερική, Χρήστος Πάσχος του Μιχαήλ και Βασίλειος Παπανικολάου του Χρήστου, χρηματοδότησαν εξ ολοκλήρου  τις απαραίτητες μελέτες ώστε μετά την έγκρισή τους από το ΚΑΣ, να ενταχθούν σε πρόγραμμα χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ. 

Πολύ σημαντική και καθοριστική η καθοδήγηση του  Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. Γεώργιου, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι θα υποστηρίξει σε όλα τα στάδια την υλοποίηση του έργου.


Αναστήλωση του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Παλιό Ελατοχώρι

Την όλη διαδικασία, από την επιλογή του μελετητών μέχρι την κατάθεση των μελετών στην Εφορεία Αρχαιοτήτων, επέβλεπε η παρακάτω ομάδα ανθρώπων που επέλεξαν οι δωρητές:

  • Λιάββας Αντώνιος  
  • Δήμου Φώτιος   
  • Κυριαζής Λεωνίδας  
  • Μποστανίτη Αναστασία  
  • Γκλάρας Κωνσταντίνος

Πηγή: KNews

Δεν υπάρχουν σχόλια