Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πώς «στήνεται» μια έκθεση -Το Μουσείο Μπενάκη επιτρέπει στο κοινό να μπει στα «παρασκήνια»

Έκθεση του Γιώργου Χατζημιχάλη στο Μουσείο Μπενάκη. Ένας κορυφαίος Έλληνας καλλιτέχνης, ο Γιώργος Χατζημιχάλης, εκθέτει αυτό το φθινόπωρο στ...

Έκθεση του Γιώργου Χατζημιχάλη στο Μουσείο Μπενάκη<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/politismos/pos-stinetai-mia-ekthesi-sto-moyseio-mpenaki">Πώς «στήνεται» μια έκθεση -Το Μουσείο Μπενάκη επιτρέπει στο κοινό να μπει στα «παρασκήνια» - iefimerida.gr</a></p>
Έκθεση του Γιώργου Χατζημιχάλη στο Μουσείο Μπενάκη.

Ένας κορυφαίος Έλληνας καλλιτέχνης, ο Γιώργος Χατζημιχάλης, εκθέτει αυτό το φθινόπωρο στο Μουσείο Μπενάκη.

Ο Γιώργος Χατζημιχάλης είναι ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της γενιάς του, το Μουσείο Μπενάκη, τιμά το έργο του με μια έκθεση στο κτίριο της Πειραιώς.

Το έργο του είναι πολύπλευρο και συχνά αποτελείται από μεγάλες ενότητες. Ερευνά τη μνήμη, τη σημασία του αρχείου και τη σχέση μεταξύ του παρελθόντος και της σύγχρονης εικαστικής πραγματικότητας.

Η μεγάλη αναδρομική έκθεση του σημαντικού Έλληνα ζωγράφου που θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη καταγράφει μια διαδρομή 56 χρόνων.


Το Μουσείο Μπενάκη για τον Γιώργο Χατζημιχάλη

Για να φτιάξει ένα έργο, συχνά χρησιμοποιεί πολλά και διαφορετικά μέσα, παράλληλα με τη ζωγραφική, όπως video, φωτογραφίες, κείμενα, εκτυπώσεις.

Ο δισδιάστατος χώρος της ζωγραφικής εξαπλώνεται στην τρίτη διάσταση και οι χώροι που προκύπτουν επιτρέπουν στον θεατή να βιώσει την εικόνα όπως αυτή διαμορφώνεται από την εμπειρία της ζωής στη μεταμοντέρνα συνθήκη.


Πώς στήνεται μια έκθεση

Η έκθεση εκτείνεται σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους του κτιρίου του Μουσείου Μπενάκη / Πειραιώς 138 και θα παρουσιαστεί σε δύο μέρη: το πρώτο μέρος από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου και το δεύτερο μέρος από τις 23 Νοεμβρίου 2023 έως τις 14 Ιανουαρίου 2024.

Τα έργα που θα εκτεθούν καταγράφουν τη διαδρομή του καλλιτέχνη μέσα στην περιπέτεια της ζωγραφικής αυτά τα πενήντα έξι χρόνια. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν και έργα για πρώτη φορά στο κοινό.

Στο διάστημα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου μέρους, και πιο συγκεκριμένα τα Σαββατοκύριακα 11 & 12, 18 & 19 Νοεμβρίου, ο χώρος της έκθεσης θα παραμείνει ανοιχτός ώστε το κοινό να έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη μετάβαση και να ζήσει από κοντά τα παρασκήνια του στησίματος μιας έκθεσης.


Γιώργος Χατζημιχάλης, έργα από το 1966 μέχρι το 2022

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: 20.9

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΕΡΟΥΣ Α’: 21.9 - 5.11

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΕΡΟΥΣ Β’: 23.11.2023 - 14.1.2024

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 138


Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια