Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τα υδάτινα μνημεία της Λάρισας

Η 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Λάρισας συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πανελλαδική εκστρατεία του Υπουργείου Πολιτισμού με ...



Η 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Λάρισας συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πανελλαδική εκστρατεία του Υπουργείου Πολιτισμού με τίτλο «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2011-Φωνές Νερού Μυριάδες».


Η εκστρατεία θα ξεκινήσει αύριο Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου.Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου θα γίνει προβολή των υδάτινων μνημείων της πόλης που σχετίζονται με τη χρήση του νερού και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.Συγκεκριμένα το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί τα δύο παλαιοχριστιανικά λουτρά, της Πλατείας Νέας Αγοράς και της Πλατείας Λαμπρούλη, και τη δεξαμενή της οδού Μανωλάκη. Η δεξαμενή, το μεγαλύτερο τμήμα της οποίας διατηρείται σε υπόγειο οικοδομής, θα είναι επισκέψιμη κατά το τετραήμερο των εκδηλώσεων, τόσο για το ευρύ κοινό όσο και για τις σχολικές ομάδες.

 Ειδικά για τους μαθητές η δεξαμενή θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου. Στη δεξαμενή θα γίνονται θεματικές ξεναγήσεις ενώ για τα λουτρά θα διανέμεται σχετικό ενημερωτικό υλικό. 

Επιπλέον, με αφορμή την επίσκεψη στο μνημείο, οι επισκέπτες θα ενημερώνονται μέσα από πόστερ, για το παλαιότερο και πρόσφατο έργο της Εφορείας.Ακόμη το πλαίσιο της εκστρατείας αφορά και τον Αρχαιολογικό Χώρο των Φθιωτίδων Θηβών - Νέας Αγχιάλου. Εκεί θα προβάλλονται δύο λουτρά, ένα νότια της Βασιλικής του Αγίου Δημητρίου που εντάσσεται σε συγκρότημα γυμνασίου και παλαίστρας και ένα δυτικά της ίδιας βασιλικής, στο οποίο διατηρούνται οι πήλινοι σωλήνες τροφοδοσίας και οι κτιστοί αγωγοί μεταφοράς του νερού από το κεντρικό υδραγωγείο της πόλης.

Στα παραπάνω μνημεία θα γίνονται θεματικές ξεναγήσεις για ενήλικες και οργανωμένες σχολικές ομάδες κατόπιν συνεννόησης.Πληροφορίες - Επικοινωνία* Δεξαμενή και λουτρά Λάρισας, κ. Α.Γιαλούρη, τηλ. 2413-508.250* Αρχαιολογικός Χώρος Φθιωτίδων Θηβών - Ν. Αγχιάλου, κ. Α. Ντίνα, τηλ. 24280-76.468.


Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθερία"

Δεν υπάρχουν σχόλια