Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ρεκόρ ευρημάτων σε αρχαιολογική ανασκαφή στην Κιουτάχεια

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 1.377 ευρήματα στην Κιουτάχεια της Τουρκίας Τούρκοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 1.377 τεχνουργήματα κατά την διάρκεια...


Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 1.377 ευρήματα
στην Κιουτάχεια της Τουρκίας
Τούρκοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 1.377 τεχνουργήματα κατά την διάρκεια ανασκαφών στην Κιουτάχεια στην ΒΔ Τουρκία, δημιουργώντας ρεκόρ ανασκαφικής χρονιάς πετυχαίνοντας τον μεγαλύτερο αριθμό ανακαλύψεων πολιτιστικών αγαθών. 

Ο επικεφαλής της ομάδας, Nejat Bilgen αναφέρει ότι οι ανασκαφές έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται μέχρι σήμερα στην περιοχή από το 2006. Η ανασκαφική περιοχή απέχει 25 χιλ. από την περιοχή εξόρυξης κάρβουνου.

«Αυτή την χρονιά παραδώσαμε 1.377 ευρήματα στο αρχαιολογικό μουσείο της Κιουτάχειας» επισημαίνει ο Bilgen. «Αυτό το νούμερο συνιστά ρεκόρ».

Ανάμεσά τους υπάρχουν σημαντικά ευρήματα όπως τείχη της Μέσης περιόδου του Χαλκού. «Εκτιμάται ότι τα τείχη αυτά έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ζωή της αρχαίας Ανατολής. Υπάρχουν επίσης σημαντικά ευρήματα, που βρέθηκαν σε έναν ναό της πρώιμης εποχής του Χαλκού» αναφέρει, επισημαίνοντας ότι η ομάδα του έχει ανακαλύψει και αρχαία γλυπτά.

«Συνολικά, έχουμε φέρει στο φως 17.748 ευρήματα στις ανασκαφές της Κιουτάχειας. Έχουμε ανασκάψει σε διαφορετικά στρώματα του εδάφους όπου κάθε στρώμα αντιπροσωπεύει και μια διαφορετική χρονική περίοδο» προσθέτοντας ότι στα επόμενα χρόνια αναμένουν να ανακαλύψουν περισσότερα ευρήματα από την πρώιμη περίοδο του Χαλκού.

«Υπάρχουν έξι πολιτιστικά επίπεδα» αναφέρει ο Bilgen. «Σκοπεύουμε να ανασκάψουμε στον συγκεκριμένο χώρο τα επόμενα χρόνια και να ανακαλύψουμε περισσότερα ευρήματα, έχοντας ως στόχο να μάθουμε πως κατασκευάζονταν τα νομίσματα στη Μεσοποταμία και την Κεντρική Ανατολή».

Οι ανασκαφές στην περιοχή θα συνεισφέρουν στην οικονομική και τουριστική αναγέννηση της περιφέρειας. Ο Bilgin αναφέρει ότι «μέσα σε τρία χρόνια, τα ευρήματα που βρέθηκαν είχαν τεράστιο αντίκτυπο στον τουριστικό τομέα της Κιουτάχειας αυξάνοντας κατακόρυφα τους επισκέπτες της.»

Δεν υπάρχουν σχόλια