Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ολοκλήρωση ανασκαφών στην Νέα Πάφο, Κύπρος

Η αυστραλιανή αρχαιολογική αποστολή ανακοίνωσε το τέλος των ανασκαφών της στην Νέα Πάφο της Κύπρου, φέρνοντας στο φως μεσαιωνικά τείχη που ...


Η αυστραλιανή αρχαιολογική αποστολή ανακοίνωσε το τέλος των ανασκαφών της στην Νέα Πάφο της Κύπρου, φέρνοντας στο φως μεσαιωνικά τείχη που είχαν χτιστεί πάνω από ένα αρχαίο θέατρο καθώς και το νυμφαίο.

Η ομάδα αποτελούμενη από 20 αρχαιολόγους και φοιτητές από το πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ πραγματοποίησαν δύο ανασκαφές μεταξύ 1 και 28 Οκτωβρίου στον αρχαιολογικό χώρο, που κάποτε αποτελούσε την πρωτεύουσα του νησιού κατά την διάρκεια της ρωμαϊκής και ελληνιστικής περιόδου.

Η ομάδα ενημέρωνε και το διαδικτυακό blog της – www.paphostheatre.com - , καταγράφοντας ψηφιακά την πρόοδο των ανασκαφών και δίνοντας την δυνατότητα στους ειδικούς να ενημερώνονται αλλά και να βοηθήσουν περισσότερο τα μέλη της ομάδας.

«Ως επικεφαλής της αποστολής φέτος, θέλω να εμψυχώνω την ομάδα μου με φράσεις όπως «… σκάψτε πιο πολύ».  Μέσω αστείων και πλάκας, κάθε μέλος της ομάδας ενθουσιάζεται και δουλεύει περισσότερο σαν μια καλο-λαδωμένη μηχανή» έγραψε ο
Rhian Jones στις 5 Οκτωβρίου.

Εργασίες στο Νυμφαίο
Το θέατρο χτίστηκε περίπου το 300 π.Χ. όταν η πόλης της Νέα Πάφου ιδρύθηκε στο νησί. Αλλά οι σεισμοί του 4ου αιώνα π.Χ. υπήρξαν καθοριστικοί για την καταστροφή της.

Η ομάδα ανακάλυψε επίσης και ένα νυμφαίο – μια κρήνη νερού πιθανόν χτισμένη τον 1ο αιώνα μ.Χ. – όπου οι πολίτες της πόλης μπορούσαν να προμηθευτούν φρέσκο καθαρό νερό.

Το νυμφαίο βρισκόταν κοντά στις ΒΑ πύλες της πόλης, πλησίον της κύριας εισόδου του θεάτρου.

Ωστόσο, η αποστολή της ομάδας ήταν να καταγράψει και να ερμηνεύσει ευρήματα των προηγούμενων ανασκαφικών περιόδων για μια ακαδημαϊκή έκδοση της αρχιτεκτονικής ιστορίας του θεάτρου, που αναμένεται να εκδοθεί εδώ και 2 χρόνια.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Νέας Πάφου βρίσκονται και άλλα σπουδαία μνημεία όπως ο Οίκος του Διονύσου και ο Οίκος του Ορφέα, οίκοι ελληνορωμαϊκού τύπου που εκτείνονται γύρω από μια κεντρική αυλή, η Βίλα του Θησέα χτισμένη πάνω στα ερείπια οίκων της πρώιμης ελληνιστικής και ρωμαϊκής περιόδου, η Αγορά, μια από τις μεγαλύτερες βασιλικές που χτίστηκε περίπου τον 4ο αιώνα μ.Χ. και ένα βυζαντινό κάστρο.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στο
blog της αποστολής www.paphostheatre.com


Πηγή: The Archaeology News Network

Δεν υπάρχουν σχόλια