Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανακαλύφθηκε άγαλμα του Αιγύπτιου Βασιλιά, Αμενχοτέπ Γ'

Κεφαλή από έγχρωμο χαλαζία του Αμενχοτέπ Γ' Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα τεράστιο άγαλμα του Αιγύπτιου βασιλιά, Αμενχοτέπ ...

Κεφαλή από έγχρωμο χαλαζία
του Αμενχοτέπ Γ'


Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα τεράστιο άγαλμα του Αιγύπτιου βασιλιά, Αμενχοτέπ Γ', ο οποίος κυβέρνησε πριν από 3.400 χρόνια περίπου και ήταν ο παππούς του γνωστού σε όλους Φαραώ Τουταγχαμόν.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Αρχαιοτήτων ανακοίνωσε ότι το εύρημα ήρθε στο φως στον ταφικό ναό του βασιλιά στο νότιο τμήμα του Λούξορ.  


Το άγαλμα έχει ύψος 13,5 μέτρα και είναι κατασκευασμένο από χρωματιστό χαλαζία. Αποτελείται από αρκετά μεγάλα λίθινα κομμάτια, τα οποία αν ενωθούν όλα μαζί αναπαριστούν τον βασιλιά σε όρθια στάση.


Ο Αμενχοτέπ Γ΄, που βασίλεψε στην Αίγυπτο μεταξύ του 1390 και του 1352 π.Χ., είναι ο πατέρας του Ακενατόν, του «αιρετικού φαραώ», καθώς εισηγήθηκε τη λατρεία του Ατόν (ηλιακού δίσκου) ως ύψιστου θεού-δημιουργού υποβιβάζοντας ταυτόχρονα τη λατρεία των άλλων θεοτήτων της Αιγύπτου.  


Το εύρημα είναι το τελευταίο μιας σειράς από άλλα αντικείμενα που σχετίζονταν με τον Αμενχοτέπ Γ΄ και αποκαλύφθηκαν τον τελευταίο χρόνο στον ταφικό του ναό στη δυτική όχθη του Νείλου. 


Πηγή: The Archaeology News Network

Δεν υπάρχουν σχόλια