Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Δωρεά του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών για το Μουσείο Τρίπολης

Δωρεά σε είδος έκανε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών προς τη ΛΘ’ ΕΠΚΑ για τον εξοπλισμό του εργαστηρίου συντήρησης του Αρχαιολογικού Μουσεί...



Δωρεά σε είδος έκανε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών προς τη ΛΘ’ ΕΠΚΑ για τον εξοπλισμό του εργαστηρίου συντήρησης του Αρχαιολογικού Μουσείου Τρίπολης.
Η Προϊσταμένη της Εφορείας Άννα – Βασιλική Καραπαναγιώτου (Δρ. Αρχαιολόγος), με επιστολή της προς τον Διευθυντή του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών, επισημαίνει: 



«Αγαπητέ κε Δήμα,
θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε και εσάς προσωπικά και τους συνεργάτες σας για την αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ μας τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο της έρευνας, προστασίας και ανάδειξης της ιδιαίτερης πολιτιστικής φυσιογνωμίας της αρχαίας Τεγέας καθώς και για την παροχή εξοπλισμού του εργαστηρίου συντήρησης του Μουσείου Τρίπολης με α. ένα (1) ηλεκτρονικό
μικροσκόπιο τελευταίας τεχνολογίας και β. ένα (1) σύστημα απαγωγού αερίων και σωματιδίων.


Η δωρεά σε είδος από το Ινστιτούτο σας στην Υπηρεσία μας ενός ηλεκτρονικού μικροσκοπίου τελευταίας τεχνολογίας αποτέλεσε καθοριστική πρωτοβουλία για τη σωστή συντήρηση και διάσωση μετάλλινων αρχαίων αντικειμένων που έρχονται στο φως στις πολυπληθείς ανασκαφές μας, μεταξύ των
οποίων περιλαμβάνεται και η συστηματική συνεργατική ανασκαφή της Εφορείας μας σε συνεργασία με την 25η ΕΒΑ και το Ινστιτούτο σας με τίτλο «Ελληνονορβηγικές ανασκαφές στην Τεγέα» .


Επιπλέον η δωρεά από το Ινστιτούτο σας ενός συστήματος απαγωγού αερίων και σωματιδίων βελτίωσε κατά πολύ το περιβάλλον του χώρου εργασίας του εργαστηρίου συντήρησης επιτυγχάνοντας την ασφαλέστερη ποιότητα εργασίας στο χώρο και τη μεγιστοποίηση της απόδοσης των εργαζομένων.


Η συνέχιση του κοινού ερευνητικού προγράμματος των αρμόδιων Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΥΠ.ΠΟ.Τ. με το Ινστιτούτο σας σε συνδυασμό με την πρόθυμη υποστήριξή σας στο πολυσχιδές έργο μας, η οποία στηρίζεται στη μακροχρόνια συνεργασία μας, αποδίδει και θα συνεχίσει να αποδίδει καρπούς στο επίπεδο της προβολής της Αρχαίας Αρκαδίας.


Εκ μέρους όλων των συνεργατών μου εύχομαι στο Ινστιτούτο και σε εσάς προσωπικά το 2012 να φέρει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.»






Πηγή: "Καλημέρα Αρκαδία"

Δεν υπάρχουν σχόλια