Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαιοκάπηλοι έσκαψαν λάκκο στoν Μακεδονικό Τάφο των Κομνηνών

Ο Μακεδονικός Τάφος των Κομνηνών Απόπειρα αρχαιοκαπηλίας στο Μακεδονικό Τάφο των Κομνηνών σημειώθηκε τις τελευταίες μέρες.


Ο Μακεδονικός Τάφος των Κομνηνών
Απόπειρα αρχαιοκαπηλίας στο Μακεδονικό Τάφο των Κομνηνών σημειώθηκε τις τελευταίες μέρες.

Άγνωστοι παραβίασαν την περίφραξη του αρχαιολογικού χώρου, εισήλθαν μέσα και άνοιξαν ένα τεράστιο λάκκο βάθους δύο μέτρων και διαμέτρου περίπου τριών, χωρίς να έχει εξακριβωθεί αν κατάφεραν να αποσπάσουν κάτι από το σημείο.
Καθώς ο αρχαιοφύλακας, που κάλυπτε την περιοχή, έχει συνταξιοδοτηθεί πρόσφατα, γίνεται δύσκολα αντιληπτή οποιαδήποτε κίνηση σημειωθεί στην περιοχή. Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Τσεγγελίδης, ερωτηθείς καθώς δραστηριοποιείται δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο, το πρόβλημα έχει επισημανθεί από καιρό χαρακτηρίζεται αρκετά σοβαρό.
Ο λάκκος που βρέθηκε
στον χώρο
Σε σχέση με το περιστατικό που σημειώθηκε ανέφερε ότι «Πρέπει να ήταν πολλοί άνθρωποι και να δούλευαν όλη νύχτα» ενώ αμέσως μετά, η ΙΛ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Αβδήρων ενημερώθηκε και επισκέφθηκε άμεσα τον Τάφο συνοδεία της τοπικής αστυνομίας.
Το περιστατικό φέρνει στην επιφάνεια το πρόβλημα με την επισκεψιμότητα του χώρου, αφού πλέον είναι κλειστός για τους επισκέπτες της περιοχής, λόγω έλλειψης προσωπικού. Όπως αναφέρει ο Γιάννης Τσεγγελίδης,  από την αρχαιολογική υπηρεσία και το Δήμο Ξάνθης γίνονται προσπάθειες για να ρυθμιστεί ένας τρόπος ο αρχαιολογικός χώρος του Μακεδονικού Τάφου να είναι ανοιχτός για τους επισκέπτες της περιοχής.


Πηγή: Xanthi Press
Πηγή εικόνων: Xanthi Press, Agro-Tour

Δεν υπάρχουν σχόλια