Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πρόγραμμα αναβάθμισης των αρχαιολογικών χώρων της Πάφου

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, ο κατ’ εξοχήν φορέας τουρισμού της Επαρχίας Πάφου, εκφράζει την ικανοποίησ...


Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, ο κατ’ εξοχήν φορέας τουρισμού της Επαρχίας Πάφου, εκφράζει την ικανοποίηση του για τις ενέργειες που δρομολογούνται από το Τμήμα Αρχαιοτήτων για αναβάθμιση και εξωραϊσμό των αρχαιολογικών χώρων.


Μέσα από μια σειρά παραγωγικών συναντήσεων του Τμήματος Αρχαιοτήτων με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, με κοινό στόχο την αναβάθμιση της παρουσίασης αλλά και περαιτέρω ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της Πάφου, διαφαίνεται ότι τους τελευταίους μήνες διάφορα θέματα οδηγούνται προς επίλυση, κυρίως παρουσίασης, πρόσβασης, σήμανσης, καθαριότητας, φωταγώγησης και φύλαξης του πλούτου της πόλης.


Σε σχετική ανακοίνωσή της η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, αναφέρει ότι η κατασκευή πεζογέφυρας στη Βασιλική της Χρυσοπολίτισσας, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί απρόσκοπτα και με ασφάλεια να επισκέπτεται το μνημείο. Παράλληλα έχουν συντηρηθεί όλα τα ψηφιδωτά της Οικίας του Διόνυσου εντός του αρχαιολογικού χώρου της Κάτω Πάφου και στις αρχές του Μαρτίου αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι εκτεταμένες αναβαθμίσεις του στεγάστρου της οικίας. Έχει επίσης ολοκληρωθεί η περίφραξη του χώρου της Βασιλικής Παναγίας Λιμενιώτισσας και η τοποθέτηση πληροφοριακής πινακίδας. Σταδιακά υλοποιείται και η αποκατάσταση της περίφραξης ολόκληρου του αρχαιολογικού πάρκου.


«Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται και οι διαβουλεύσεις για σύναψη συμφωνίας με το Τμήμα Αρχαιοτήτων για τοποθέτηση από την Εταιρεία Τουρισμού του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού audio guides και για τη δημιουργία χάρτη οδηγού στον αρχαιολογικό χώρο Κάτω Πάφου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Ψηλά στις προτεραιότητες του φορέα Τουρισμού μεταξύ άλλων παραμένουν η δημιουργία νέου σύγχρονου αρχαιολογικού μουσείου, η κατασκευή σκέπαστρων για προστασία των ψηφιδωτών, θέματα αποκατάστασης της υφιστάμενης υποδομής φωταγώγησης αλλά και περαιτέρω ευπρεπισμού των διάφορων αρχαιολογικών χώρων και η διεξαγωγή εξειδικευμένης μελέτης φωταγώγησης των αρχαίων μνημείων αλλά και κτιρίων πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.


Προτεραιότητα του φορέα Τουρισμού αποτελεί επίσης η αναβάθμιση αριθμού πληροφοριακών πινακίδων σε διάφορα σημεία της Πάφου, η καλύτερη προβολή του αρχαιολογικού πλούτου μέσω έκθεσης αντίγραφων ευρημάτων σε δημόσιους χώρους, όπως Αεροδρόμιο, Δημαρχείο, Δημοτική Βιβλιοθήκη και γραφεία εξυπηρέτησης του πολίτη.


Πηγή: SigmaLive

Δεν υπάρχουν σχόλια