Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων: Ελπίδες στο DNA των δραστών

Αισιόδοξοι ότι «ακουμπάνε» τους θρασύτατους ληστές, που το πρωί της Παρασκευής «μπούκαραν» στο παλιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, είναι οι...


Αισιόδοξοι ότι «ακουμπάνε» τους θρασύτατους ληστές, που το πρωί της Παρασκευής «μπούκαραν» στο παλιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, είναι οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση.



Η ενδελεχής εξερευνητική διαδικασία αλλά και η λήψη εργαστηριακών στοιχείων από τον χώρο μέσα και έξω από το μουσείο φαίνεται πως έχουν φέρει αποτέλεσμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα -τουλάχιστον- δείγμα DNA είναι αξιοποιήσιμο και οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα μπορέσει να τους προσανατολίσει σε σχέση με τους δράστες.


Την αισιοδοξία ενισχύουν, επιπλέον, οι πληροφορίες που έχουν συλλεγεί από τους αριθμούς που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. Οι αριθμοί 11012 και 210-6476188, καθώς και το e-mail της υπηρεσίας (financialpolice@hellenicpolice.gr), προκειμένου όσοι ξέρουν στοιχεία ή πληροφορίες που μπορεί να βοηθήσουν να τις δηλώσουν, απέδωσαν καρπούς.


Πολύς κόσμος έχει καλέσει ή έχει στείλει μήνυμα δίνοντας στοιχεία, κάποια από τα οποία αξιολογούνται ως βάσιμα και αποτελούν «όπλο» στα χέρια των διωκτικών αρχών. Ιδιαίτερα βοηθητικές είναι και οι «οδηγίες» των ντόπιων για τις... κρυψώνες της περιοχής, όπου θα μπορούσαν να έχουν βρει καταφύγιο οι ληστές ή να έχουν κρύψει τα κλοπιμαία τους.


Ακόμη ένα υλικό που αναμένεται να δώσει απαντήσεις είναι το βίντεο από τις κάμερες μέσα και έξω από το κτίριο του μουσείου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στις εικόνες απεικονίζονται δύο άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και με στρατιωτικά ρούχα παραλλαγής.


Ο ένας από αυτούς είναι ψηλότερος - είναι αυτός που μιλούσε καθαρά Ελληνικά.
Ο άλλος είναι πιο κοντός και εύσωμος και μιλάει σπαστά Ελληνικά. Στο βίντεο φαίνεται η εισβολή τους στο μουσείο, ο σύντομος διάλογος με τη φύλακα, να τη χτυπούν και να τη φιμώνουν και στη συνέχεια να διαλύουν τις 5 προθήκες με τα αρχαία από όπου και πήραν τα 65 αντικείμενα.


Πάντως, για τους αξιωματικούς της Αστυνομίας είναι ζήτημα τιμής να βρεθούν οι ληστές. Οι πληροφορίες λένε ότι στην υπηρεσία του ανθρωποκυνηγητού των αρχαιοκαπήλων έχει τεθεί και το βαλιτσάκι της ΕΥΠ με τον υπερκοριό.


Με τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά οι αξιωματικοί που το χειρίζονται θα καταφέρουν να εντοπίσουν τυχόν ύποπτα τηλεφωνήματα που έγιναν στην περιοχή λίγη ώρα πριν από και μετά τη ληστεία.


Την ίδια στιγμή, η έρευνα των αστυνομικών στους δρόμους και στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε ολόκληρη την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος με τον οποίο απομακρύνθηκαν από την περιοχή οι ληστές και οι απόψεις γι' αυτό διίστανται: κάποιοι λένε ότι έχουν ήδη φύγει μέσω θαλάσσιας οδού προς άλλη κατεύθυνση και γι' αυτό δεν βρέθηκε το όχημα με το οποίο διέφυγαν και κάποιοι υποψιάζονται ότι παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι να καταλαγιάσει η «σκόνη» από τις έρευνες και τη δημοσιότητα...


Οι επόμενες μέρες αναμένεται να είναι κρίσιμες για τις επιτόπιες έρευνες, αλλά και για τα αποτελέσματα των ερευνών που θα δώσουν τις πρώτες απαντήσεις στους ειδικούς αξιωματικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση...




Πηγή: Μαρία Ψαρρά, Εφημερίδα " Έθνος" 

Δεν υπάρχουν σχόλια