Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Εκρυβε στο IX του αρχαίους θησαυρούς

Εικόνα Αρχείο Μετέφερε στο αυτοκίνητό του αρχαίους θησαυρούς. Εντοπίστηκε, όμως, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρο...


Εικόνα Αρχείο


Μετέφερε στο αυτοκίνητό του αρχαίους θησαυρούς. Εντοπίστηκε, όμως, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και συνελήφθη. 



Ο λόγος για έναν 47χρονο, που έκρυβε στο ΙΧ του ένα λίθινο αρχιτεκτονικό μέλος και μια μαρμάρινη λεκάνη από κιονόκρανο σε δεύτερη χρήση.
Το αρχιτεκτονικό μέλος έχει ακατέργαστη την πίσω πλευρά, ενώ στην μπροστά όψη του φέρει σε χαμηλό ανάγλυφο παράσταση αλόγου και ανδρική μορφή. Η χρονολόγησή του είναι αδιευκρίνιστη και είναι αναγκαία η περαιτέρω διερεύνηση. Στη βάση του κιονόκρανου διακρίνεται γόμφος, ενώ σε όλες τις πλευρές φέρει έξεργο ανάγλυφο. Ανά πλευρά κοσμείται με φυτικό διάκοσμο άκανθας ή βούκρανο και χρονολογείται στα υστερορωμαϊκά - παλαιοχριστιανικά χρόνια.


Τα αντικείμενα επιδείχθηκαν σε αρμόδιους αρχαιολόγους της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης του ΥΠΠΟ, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν. 3028/2002 «Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς». Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.




Πηγή: Εφημερίδα " Έθνος"

Δεν υπάρχουν σχόλια