Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Νέο σήμα για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Ενιαία εικόνα και ταυτότητα αποκτούν τα μνημεία και τα μουσεία της χώρας με ένα σήμα Ενιαία εικόνα και ταυτότητα αποκτούν τα μνημεία κ...

Ενιαία εικόνα και ταυτότητα αποκτούν
τα μνημεία και τα μουσεία της χώρας με ένα σήμα


Ενιαία εικόνα και ταυτότητα αποκτούν τα μνημεία και τα μουσεία της χώρας, με ένα σήμα λιτό και γραμμικό, που χρησιμοποιεί χρώματα εμπνευσμένα από το τοπίο της ελληνικής γης. Πρόκειται για την πρόταση δύο νέων γυναικών, της Καλλιόπης Ζαφείρη και της Μαρίας Κατσίκα, που βραβεύθηκαν στον σχετικό διαγωνισμό τον οποίο προκήρυξε το υπουργείο Πολιτισμού.


«Η πρότασή μας ακολουθεί τις σύγχρονες αισθητικές τάσεις διατηρώντας τη λιτότητα των γραμμών και τη διαχρονικότητα. Επιλέξαμε στοιχεία όπως τον κίονα δωρικού ρυθμού, το θερμό γκρι χρώμα, που ταυτίζεται με την ελληνική γη, καθώς και το χρυσό, που είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό φως αλλά και από το πολύτιμο μέταλλο με το οποίο έχουν κατασκευαστεί πλήθος καλλιτεχνικά δημιουργήματα του ελληνικού πολιτισμού», είπαν οι γραφίστριες.


Το νέο ενιαίο σήμα εντάσσεται στο τριετές πρόγραμμα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, το οποίο παρουσίασε τον Νοέμβριο του 2010 ο υπουργός Πολιτισμού. Το πρώτο βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 12.000 ευρώ ενώ απονεμήθηκαν επίσης άλλα δύο βραβεία και δύο έπαινοι. Όλες οι προτάσεις που συμμετείχαν στο διαγωνισμό θα εκτεθούν στο Επιγραφικό Μουσείο από τις 15 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου.


Πηγή: Εφημερίδα "Το Βήμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια