Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Γλυπτό των διδύμων παιδιών της Κλεοπάτρας και του Αντώνιου

Πιθανή ταυτοποίηση των δίδυμων παιδιών του διάσημου ζεύγους σε γλυπτό από το Μουσείο του Καΐρου  Ιταλίδα ερευνήτρια δήλωσε ότι προχώρη...


Πιθανή ταυτοποίηση των δίδυμων παιδιών του
διάσημου ζεύγους σε γλυπτό από το Μουσείο του Καΐρου 

Ιταλίδα ερευνήτρια δήλωσε ότι προχώρησε σε αναγνώριση γλυπτού του Αιγυπτιακού Μουσείου του Καΐρου που απεικονίζει τα δίδυμα τέκνα της βασίλισσας Κλεοπάτρας και του Μάρκου Αντώνιου.


Η αιγυπτιολόγος Giuseppina Capriotti του Ιταλικού Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου (CNR) δήλωσε ότι το γλυπτό, ύψος ενός μέτρου, ενός αγοριού και κοριτσιού που αγκαλιάζονται μεταξύ τους αποτελούν τον καρπό του διάσημου αρχαίου ζεύγους. Πρόκειται για τον Αλεξάνδρο Ήλιο και Κλεοπάτρα Σελήνη ΙΙ. 


Η διάσημη σχέση μεταξύ της Κλεοπάτρας και του Αντώνιου έφερε στο φως και ένα τρίτο παιδί μετά τα δίδυμα, τον Πτολεμαίο Φιλάδελφο. Η Capriotti δήλωσε ότι οι μοναδικά έργα που απεικονίζουν κάποιο από τα δίδυμα αδέλφια είναι ένα νόμισμα και ένα γλυπτό της Σελήνης.


Αρχαίο νόμισμα της Μαυριτανίας όπου
στην μία όψη του απεικονίζεται η Κλεοπάτρα Σελήνη ΙΙ
Τα τρία παιδιά μεταφέρθηκαν από τον Αύγουστο στην Ρώμη μετά την αυτοκτονία της Κλεοπάτρας και του Αντώνιου. Την φροντίδα τους ανέλαβε η αδελφή του αυτοκράτορα, Οκταβία, που ήταν και χήρα του Μάρκου Αντώνιου. 




Ο Αύγουστος κανόνισε για την Σελήνη να παντρευτεί τον Ιόβα ΙΙ της Μαυριτανίας, αλλά δεν είναι γνωστό τι απέγιναν τα αδέλφια της, ο Αλέξανδρος Ήλιος και Πτολεμαίος Φιλάδελφος.




Πηγή: The Archaeology News Network
Πηγή εικόνων: The Archaeology News Network , Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια