Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Έκθεση «Δη-Μήτηρ-Γη» στη Νάξο

Ο Μίλτος Παντελιάς και η Ειρήνη Γκόνου αναζητούν τις αρχετυπικές εικόνες της θεάς Δήμητρας στον πύργο Μπαζαίου «Δη-Μήτηρ-Γη» είναι ο ...


Ο Μίλτος Παντελιάς και η Ειρήνη Γκόνου
αναζητούν τις αρχετυπικές εικόνες
της θεάς Δήμητρας
στον πύργο Μπαζαίου
«Δη-Μήτηρ-Γη» είναι ο τίτλος μιας πολυδιάστατης εικαστικής αναζήτησης των αρχετυπικών εικόνων της θεάς Δήμητρας, που διαμόρφωσαν πλαστικά ειδικά για τον Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο,  οι καλλιτέχνες Μίλτος Παντελιάς και Ειρήνη Γκόνου.


Η έκθεση αναπτύσσεται αφηγηματικά και βρίσκεται σε διάλογο με τον φυσικό χώρο του ιερού της Δήμητρας - από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, πλησίον του Πύργου Μπαζαίου - ενώ παράλληλα επεκτείνεται και συνοδεύεται ηχητικά από τις μουσικές συνθέσεις του Ηλία Παντελιά. 


Στο διάλογο που ανοίγουν οι καλλιτέχνες στον Πύργο Μπαζαίου, οι επισκέπτες καλούνται να συμμετέχουν με τη σωματική τους παρουσία και τη πνευματική τους ενάργεια τόσο στο χώρο της έκθεσης, όσο και στο γειτονικό χώρο του Γύρουλα, όπου δεσπόζει το αρχαίο ιερό της θεάς Δήμητρας.


Η έκθεση εντάσσεται στο πολιτιστικό πρόγραμμα του 12ου Φεστιβάλ Νάξου και η διάρκειά της είναι από 28 Ιουλίου ως 2 Σεπτεμβρίου 2012 / Καθημερινά: 10:00–17:00.






Πηγή: Εφημερίδα "Το Βήμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια