Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το αρχαίο θέατρο Δελφών αποκτά και πάλι φωνή

Τριάντα χρόνια μετά την τελευταία θεατρική παράσταση, το αρχαίο θέατρο Δελφών ανοίγει και πάλι την 21η Ιουλίου για μία και μοναδική εκδήλω...



Τριάντα χρόνια μετά την τελευταία θεατρική παράσταση, το αρχαίο θέατρο Δελφών ανοίγει και πάλι την 21η Ιουλίου για μία και μοναδική εκδήλωση όπου ο λόγος θα «διασταυρωθεί» με την μουσική. 



Στην εν λόγω εκδήλωση την οποία διοργανώνει το Φεστιβάλ και Αθηνών και Επιδαύρου συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες: αποσπάσματα από έργα του αρχαίου δράματος και ποίηση θα αποδώσουν οι ηθοποιοί Γιάννης Βογιατζής, Νίκος Καραθάνος, Ελένη Κοκκίδου, Λυδία Κονιόρδου, Ολια Λαζαρίδου, Μάγια Λυμπεροπούλου, Βασίλης Παπαβασιλείου, Ρένη Πιττακή και Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου. Το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο, που αποτελούν οι Γιώργος Δεμερτζής (βιολί α'), Δημήτρης Χανδράκης (βιολί β'), Ντέηβιντ Μπόγκοραντ (βιόλα) και Αγγελος Λιακάκης (τσέλο), θα ερμηνεύσει τις "Πέντε Ελληνικές Μελωδίες" του Ραβέλ με την συμμετοχή της σοπράνο Λένιας Ζαφειροπούλου και το Κουιντέτο για κλαρινέτο του Μότσαρτ με την συμμετοχή του διακεκριμένου κλαρινετίστα Διονύση Γραμμένου.


Η λογική και η φιλοσοφία της εν λόγω εκδήλωσης αναπτύχθηκε σε συνέντευξη Τύπου η οποία δόθηκε το μεσημέρι της 12ης Ιουλίου παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστα Τζαβάρα, της γενικής γραμματέως κυρίας Λίνας Μενδώνη, του προέδρου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου κ. Γιώργου Λούκου και αρκετών συντελεστών της εκδήλωσης.


«Ο,τιδήποτε επενδύουμε κάθε φορά στον πολιτισμό είναι κέρδος» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τζαβάρας. Από την πλευρά της η κυρία Μενδώνη έκανε λόγο για σημασία της εν λόγω πρωτοβουλίας για το άνοιγμα του θεάτρου σε μια συγκυρία με έντονους συμβολισμούς. Ανέφερε επίσης ότι, σε συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ έχει γίνει ήδη μελέτη αποκατάστασης του θεάτρου ενώ το όλο έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 1,3εκ. ευρώ. 


Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι η τελευταία εκδήλωση (1992) προτού αρχίσουν τα έργα αναστηλώσεως του θεάτρου ήταν μία εορταστική μουσική εκδήλωση για την επέτειο των 100 χρόνων από την έναρξη της μεγάλης ανασκαφής της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής στον χώρο των Δελφών.






Πηγή: Εφημερίδα "Το Βήμα"


Δεν υπάρχουν σχόλια