Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η Επίδαυρος σε «ντοκιμαντέρ»

«Επίδαυρος - Ενα ντοκιμαντέρ» τιτλοφορείται η ενδιαφέρουσα παραγωγή που παρουσιάζει η ομάδα «Projector», απόψε και αύριο, στο Μικρό Θέατρο ...


«Επίδαυρος - Ενα ντοκιμαντέρ» τιτλοφορείται η ενδιαφέρουσα παραγωγή που παρουσιάζει η ομάδα «Projector», απόψε και αύριο, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. 



Πρόκειται για μια παράσταση-οδοιπορικό στην ιστορία του θεσμού των Επιδαυρίων και μέσα από αυτό μια εξερεύνηση του τόπου της ευρύτερης περιοχής της Επιδαύρου ως ενός κυττάρου που περικλείει με έναν συνεκτικό τρόπο όλα τα «συστατικά» της σύγχρονης Ελλάδας: πολύπαθη ιστορία, αρχαία ευρήματα που αποκαλύφθηκαν ή περιμένουν να αποκαλυφθούν, θάλασσα, βουνά και κάμπους με αγροτικές καλλιέργειες και λαϊκούς μύθους, οικοδομική, άναρχη ανάπτυξη, ξένους κατοίκους και τουρίστες και, τώρα με την κρίση, τα γνωστά μας αδιέξοδα.


Από το 1938 που γίνεται η πρώτη παράσταση μέχρι τις μέρες μας, ο τόπος της Επιδαύρου μετατρέπεται σε θέατρο 70 χρόνων Ιστορίας της χώρας και το θέατρό της σε επίκεντρο παραγωγής της εθνικής μας αφήγησης, έτσι όπως αυτή εξιστορήθηκε από τους καλλιτέχνες του θεάτρου με όχημα τον λόγο των αρχαίων τραγικών ποιητών.


Ποια είναι η λειτουργία του θεάτρου στην κοινωνία μας ως φορέας συλλογικής μνήμης και ταυτότητας; Με ποια κριτήρια λέμε ότι ταιριάζει ή δεν ταιριάζει μια παράσταση στην Επίδαυρο; Στην αναζήτηση αυτή -στο πλαίσιο ενός θεατρικού ντοκιμαντέρ- είναι οι άνθρωποι με τις ιδιαιτερότητές τους, που δίνουν τις απαντήσεις, συνιστώντας ένα εργαλείο γνώσης από την πηγή. Τη σύλληψη και τη σκηνοθεσία της παράστασης συνυπογράφουν ο Ανέστης Αζάς και ο Πρόδρομος Τσινικόρης, η δραματουργική συνεργασία είναι της Αντριάνας Αλεξίου, η σκηνογραφία της Ελένης Στρούλια και η μουσική του Παναγιώτη Μανουηλίδη. Συμμετέχουν: Γιάννης Γεωργιόπουλος, Κώστας και Μαρία Ζαφείρη, Νίκος Καραθάνος, Κατερίνα Καρβουνιάρη, Βασίλης Κομνάς, Νίνα Κουλετάκη, Μερκούριος Μηλιώτης, Θοδωρής Νικολαΐδης, Γιώργος Ξυπολιάς, Ρένη Πιττακή, Κυριάκος Πουλάκης, Γιάννης Σαρρής, Νατάσα Σιουζουλή, Πρόδρομος Τσινικόρης. Εμφανίζεται μέσω βίντεο: Θεόδωρος Δημήτριεφ. Ακούγεται ηχογραφημένη: Τιτίκα Νικηφοράκη.






Πηγή: Αντιγόνη Κάραλη, Εφημερίδα "Έθνος"

Δεν υπάρχουν σχόλια