Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μεγάλο ρωμαϊκό νεκροταφείο ανακαλύφθηκε στο Norfolk

Στο Norfolk της Μ. Βρετανίας οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει 85 ρωμαϊκούς  τάφους, που αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα διατηρη...


Στο Norfolk της Μ. Βρετανίας οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει 85 ρωμαϊκούς  τάφους, που αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα διατηρημένα νεκροταφεία της ρωμαϊκής περιόδου στη χώρα.


Ο αρχαιολογικός χώρος στο Great Ellingham, κοντά στο Attleborough, ανασκάφηκε τους τελευταίους τέσσερεις μήνες με νέα ευρήματα να έρχονται στο φως.


Μεταξύ των σκελετών, που έχουν εκταφεί για περαιτέρω μελέτη, υπήρχαν και μερικοί αποκεφαλισμένοι μετά τον θάνατό τους. Το ρωμαϊκό νεκροταφείο χρονολογείται από τον 3ο-4ο αιώνα μ.Χ.


Πλήρεις ταφές και απομονωμένα ευρήματα από ανθρώπινα οστά έχουν καταγραφεί στην γειτονική περιοχή του αρχαιολογικού χώρου ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1950.


Η αρχαιολογική αξιολόγηση των ευρημάτων που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2011 από τον Chris Birks αποκάλυψε ότι πρόκειται για ρωμαϊκές ταφές και απομονωμένα ευρήματα ανθρώπινων οστών, επιβεβαιώνοντας ότι το νεκροταφείο επεκτείνεται στην γειτονική περιοχή.


Ο Chris Birks δήλωσε: «Ακόμα και από τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, ποτέ δεν περιμέναμε να βρούμε 85 ταφές, καθώς ο προηγούμενος καταγεγραμμένος αριθμός στο Norfolk ήταν περίπου ο μισός.»




Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που είχε εντοπιστεί από τις ανασκαφές είναι η φαινομενικά εσκεμμένη τοποθέτηση πετρών γύρω από το κρανίο.


Μία ταφή δηλώνει μία ταφή αποκεφαλισμού, όπου το κρανίο έχει τοποθετηθεί στα πόδια, για την οποία ο κ. Birks είπε ότι «δεν αποτέλεσε έκπληξη για εμάς, καθώς έχουμε συναντήσει τέτοιου είδους ταφής και σε άλλα ρωμαϊκά νεκροταφεία.»


«Περαιτέρω ανάλυση και έρευνα των ανθρώπινων οστών από ειδικό, θα ρίξουν αναμφίβολα περισσότερο φως τόσο σε αυτά όσο και σε άλλες ταφές», είπε ο κ. Birks.


Τα μόνα κτερίσματα που βρέθηκαν στο χώρο ήταν ένα σιδερένιο δαχτυλίδι.


«Ο πληθυσμός που εκπροσωπείται σε αυτό το νεκροταφείο ήταν πιθανότατα ένας αγροτικός οικισμός που εξαρτιόνταν από την γεωργία, αν και προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε που ακριβώς βρισκόταν», προσθέτει ο κ. Birks.


Ο David Gurney, διευθυντής ιστορικού περιβάλλοντος στο δημοτικό συμβούλιου του Norfolk, είπε: «Μόνο 300 Ρωμαϊκές ταφές έχουν βρεθεί στο Norfolk. Η ανακάλυψη αυτή αποτελεί μια φανταστική ευκαιρία να ερευνήσουμε αυτούς τους σκελετούς, για να ανακαλύψουμε στοιχεία για τη ζωή και τη διατροφή τους.»


Όλες οι ταφές από το Great Ellingham έχουν πλέον απομακρυνθεί από τον αρχαιολογικό χώρο.




Πηγή: The Archaeology News Network

Δεν υπάρχουν σχόλια