Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανασκαφικές έρευνες ξεκινούν στα «Αστέρια» Γλυφάδας

Οι ανασκαφές θα ξεκινήσουν άμεσα μετά το «πράσινο φως» του ΚΑΣ Άμεσα θα ξεκινήσει η επιφανειακή έρευνα στους δύο αρχαιολογικούς χώρους ...

Οι ανασκαφές θα ξεκινήσουν άμεσα
μετά το «πράσινο φως» του ΚΑΣ

Άμεσα θα ξεκινήσει η επιφανειακή έρευνα στους δύο αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται στην περιοχή των τουριστικών εγκαταστάσεων «Αστέρια» στη Γλυφάδα, μετά και τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.


Η τοπογραφική και αεροφωτογραφική έρευνα, που θα διεξαχθεί μέσα στο 2012 υπό τη διεύθυνση της αρχαιολόγου Κωνσταντίνας Καζά και με χρηματοδότηση από τον δήμο Γλυφάδας (15.000 ευρώ), γίνεται στο πλαίσιο πενταετούς προγράμματος (2012-2016).

Σε έρευνες, που ξεκίνησαν το 1998 στην περιοχή Αστέρια Γλυφάδας, βρέθηκαν ένα μεγάλο πρωτοελλαδικό νεκροταφείο με πλούσια κτερίσματα, καθώς και ένας παράκτιος περίβολος της προϊστορικής εποχής (τέλος 3ης - αρχή 2ης χιλιετίας π. Χ.), που πιθανότατα σχετίζεται με εργαστηριακή χρήση επεξεργασίας μεταλλεύματος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αποθέτης προσφορών, που εντοπίστηκε κοντά στους τάφους και ο οποίος περιελάμβανε -σπασμένα επί τόπου, πιθανόν για τελετουργικούς λόγους- περίπου 300 πρωτοελλαδικά αγγεία, κυκλαδικά ειδώλια, οψιδιανούς και φιαλίδια.


Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια