Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αμφίπολη: Δε σταματά η ανασκαφή στον αρχαίο τάφο Μεσολακκιάς

Άποψη της ανασκαφής στην Αμφίπολη. Ομόφωνα αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Αμφίπολης να χρηματοδοτηθεί, με το ποσό των 20.000,0...


Άποψη της ανασκαφής στην Αμφίπολη.
Ομόφωνα αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Αμφίπολης να χρηματοδοτηθεί, με το ποσό των 20.000,00 ευρώ, η συνέχιση της αρχαιολογικής ανασκαφής στον τύμβο Καστά, στην περιοχή της Νέας Μεσολακκιάς, εκεί που η αρχαιολογική σκαπάνη ανέδειξε έναν μοναδικό στο είδος του, ταφικό περίβολο.


O τάφος της Νέας Μεσολακκιάς αφορά, όπως εικάζεται και από την υπεύθυνη των ανασκαφών αρχαιολόγο Περιστέρη Αικατερίνη, ένα πολύ σημαντικό τάφο (πιθανώς της Ρωξάνης Αλεξάνδρου 4ου, κ.ά.).

Η χρηματοδότηση αυτή δίνεται για να συνεχιστεί η ανασκαφή, που αυτή τη στιγμή έχει σταματήσει λόγω έλλειψης χρημάτων και υπάρχει η διάθεση από το Δήμο να βοηθήσει και στη συνέχεια με κάθε τρόπο, υλικό και ηθικό, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις και να έρθει στο φως το σημαντικό αυτό εύρημα. 

Το μέγεθος και ο τρόπος κατασκευής του συγκεκριμένου αρχαιολογικού ευρήματος γεννά αισιοδοξία – αν όχι τη βεβαιότητα – για την ύπαρξη σημαντικών ταφών στο εσωτερικό του. «Ο Δήμος Αμφίπολης θα βοηθήσει με κάθε τρόπο, υλικό και ηθικό, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις και να έρθουν στο φως τα σημαντικά αυτά ευρήματα, πιθανώς οι τάφοι της Ρωξάνης, Αλεξάνδρου 4ου, κ.α., ευρήματα σημαντικά όχι μόνο για την περιοχή μας ή το πανελλήνιο, αλλά και παγκοσμίως» δήλωσε στην ΕΡΑ Σερρών ο Δήμαρχος Αμφίπολης, Γιώργος Βογιατζής.


Πηγή: Αυτοδιοίκηση, ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια