Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Eγκαίνια, την Κυριακή, στην αίθουσα τοιχογραφιών του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστα Τζαβάρα, θα γίνουν, εκτός απροόπτου, την ερχόμενη Κυριακή 5 Νοεμβρίο...



Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστα Τζαβάρα, θα γίνουν, εκτός απροόπτου, την ερχόμενη Κυριακή 5 Νοεμβρίου τα εγκαίνια της αίθουσας τοιχογραφιών του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.


Η τελετή επρόκειτο να γίνει σήμερα, ωστόσο η ονομαστική ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις που θα γίνει στη βουλή άλλαξαν τα σχέδια του κ. Τζαβάρα, ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία του να παραστεί στα εγκαίνια.

Η αίθουσα τοιχογραφιών είναι μία από τις μεγαλύτερες αίθουσες του μουσείου που έπρεπε ήδη να είχε δοθεί, καθυστέρησε, ωστόσο, λόγω τεχνικών προβλημάτων. Η αίθουσα θα βρίσκεται στον α' όροφο του κτιρίου ενώ θα ακολουθήσουν 12+12 αίθουσες. Πρόκειται για το υπόλοιπο μέρος του ορόφου, που θα εκτίθενται τα ελληνορωμαϊκά αντικείμενα, ενώ το ισόγειο-που θα παραδοθεί με την ολοκλήρωση- θα φιλοξενεί τα μινωικά αντικείμενα. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Αυγούστου άνοιξαν για το κοινό οι δύο πρώτες αίθουσες της επανέκθεσης του μουσείου, στις οποίες παρουσιάζεται η συλλογή των γλυπτών.


Πηγή: CretaLive

Δεν υπάρχουν σχόλια