Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Έκθεση στη Σόφια για το Μουσείο Ακρόπολης

Φωτογραφική έκθεση για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης εγκαινιάζεται την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο της Εστίας του Ελληνικού Ιδ...


Φωτογραφική έκθεση για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης εγκαινιάζεται την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο της Εστίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Σόφια, παρέχοντας την ευκαιρία στο κοινό της πόλης να γνωρίσει το μουσείο. 


Παρουσιάζονται ο ιερός βράχος της Ακρόπολης, ο χώρος όπου αναγέρθηκε το Νέο Μουσείο σε σχέδια του αρχιτέκτονα Μπερνάρ Τσουμί, εξωτερικές όψεις του κτηρίου και του περιβάλλοντος χώρου με τα ευρήματα της ανασκαφής που προέκυψε κατά την ανέγερση, καθώς και οι εσωτερικοί χώροι όπου φιλοξενούνται τα αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης εξάλλου θα προβάλλεται καθημερινά η ταινία μικρού μήκους για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης (παραγωγή: Νέο Μουσείο της Ακρόπολης). Η έκθεση οργανώνεται σε συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης και την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Σόφια. Θα διαρκέσει ως τις 28 Φεβρουαρίου 2013.


Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια