Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αλλάζει όψη το φυλάκιο στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου

Αλλάζει όψη το φυλάκιο στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου. Η μελέτη επέκτασης πήρε θετική γνωμοδότηση του Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Αλλάζει όψη το φυλάκιο
στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου.

Η μελέτη επέκτασης πήρε θετική γνωμοδότηση του Αρχαιολογικού Συμβουλίου.


Ανάπλαση του μικρού φυλακίου, που βρίσκεται στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου του Σουνίου, θα γίνει εξαιτίας λειτουργικών λόγων, με κυριότερους τον περιορισμένο χώρο του (γύρω στα 14 τ.μ.) και τη δύσκολη προσέγγισή του.

Γι’ αυτό και η μελέτη επέκτασης του κτιρίου πήρε, με κάποιες τροποποιήσεις, τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, τα μέλη του οποίου συμφώνησαν κατά πλειοψηφία ως προς την αναγκαιότητα της υλοποίησής της.

Το κτίριο βρίσκεται ακριβώς δίπλα και χαμηλότερα από το επίπεδο του επικλινούς διαδρόμου που οδηγεί στο Ιερό του Ποσειδώνα, γεγονός που δεν βοηθάει όσους το προσεγγίζουν για την αγορά των εισιτηρίων ή επισκέπτονται τις επικείμενες μηχανές διάθεσης νερού, ο δε μικρός εσωτερικός χώρος του δεν επαρκεί για τους πέντε μόνιμους φύλακες, συν τους ωρομίσθιους, την ώρα του διαλείμματος.

Το σκεπτικό της μελέτης είναι να κλείσει ο χώρος της μικρής στοάς που περικλείει τη νοτιοανατολική πλευρά του κτιρίου, ώστε να κερδηθεί ωφέλιμος χώρος γύρω στα 10 τ. μ., στη δε νότια πλευρά να δημιουργηθεί παράθυρο που θα διευκολύνει την πώληση των εισιτηρίων, αλλά και τη θέαση προς τον αρχαιολογικό χώρο. Επίσης, προβλέπεται η διαμόρφωση σκαλοπατιών για ευκολότερη πρόσβαση.

Το Σούνιο είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας και οι εργασίες που ήδη πραγματοποιούνται για την αναβάθμισή του είναι ενταγμένες στο ΕΣΠΑ.


Πηγή: Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια