Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Στο σφυρί» αυτοκράτορας από τη συλλογή του Ελγιν

Η κεφαλή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Γερμανικού Η συλλογή του λόρδου Έλγιν, δηλαδή τα αρχαία που απέκτησε σε διάφορες χώρες αρπάζοντας ή ...

Η κεφαλή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Γερμανικού


Η συλλογή του λόρδου Έλγιν, δηλαδή τα αρχαία που απέκτησε σε διάφορες χώρες αρπάζοντας ή εξαγοράζοντας, έχει ακόμα έργα αμύθητης αξίας. Ένα από αυτά βγαίνει στις 6 Δεκεμβρίου σε δημοπρασία από τους Σόθμπις της Νέας Υόρκης.



Είναι η κεφαλή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Γερμανικού, η τιμή εκκίνησης της οποίας ορίστηκε σε 3-5 εκατ. δολάρια (2,2 - 3,8 εκατ. ευρώ).

Πρόκειται για το ακριβότερο αντικείμενο της δημοπρασίας και το μοναδικό από τη συλλογή του διαβόητου Έλγιν. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για γνωστό αρχαιοκάπηλο, το όνομά του μπήκε πρώτο πρώτο ανάμεσα στους συλλέκτες των οποίων εκθέματα πωλούνται. Το μαρμάρινο πορτρέτο είναι σε άριστη κατάσταση, έχει ύψος 51,5 εκατοστά και παριστά τον αυτοκράτορα σε νεαρή ηλικία.

Ο Έλγιν το απέκτησε το 1798 στη Ρώμη μέσω του γραμματέα του. Στη συνέχεια το μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί στο Λονδίνο για να στολίσει την κατοικία του, όπως και τα μάρμαρα του Παρθενώνα.



Πηγή: "Έθνος"

Δεν υπάρχουν σχόλια