Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Με παρέμβαση του ΥΜΑΘ συνεχίζονται οι ανασκαφές στον τύμβο Καστα της αρχαιας Αμφίπολης

Επιχορήγηση 50.000 ευρώ εξασφάλισε το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης προκειμένου να συνεχιστούν οι ανασκαφές στο τύμβο Καστά, σε περιοχή τ...



Επιχορήγηση 50.000 ευρώ εξασφάλισε το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης προκειμένου να συνεχιστούν οι ανασκαφές στο τύμβο Καστά, σε περιοχή του Δήμου Αμφίπολης
όπου αναδείχτηκε ταφικός περίβολος, το μέγεθος και ο τρόπος κατασκευής του οποίου προκαλούν αισιοδοξία για την ύπαρξη σημαντικών ταφών στο εσωτερικό του.


Ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης επισκέφθηκε χθες και ξεναγήθηκε στο χώρο που πραγματοποιούνται οι αρχαιολογικές ανασκαφές και ενημερώθηκε από την προϊσταμένη της ΚΗ’ εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, κα. Κατερίνα Περιστέρη, για την πορεία των εργασιών.

Η κυρία Περιστέρη εξήγησε στον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης πως «πρόκειται για έναν περίβολο μοναδικό στο είδος του, καθώς ούτε στη Βεργίνα ή αλλού στον ελλαδικό χώρο έχει εντοπιστεί κάτι ανάλογο», εκφράζοντας παράλληλα τη σιγουριά της πως στο χώρο «περικλείονται σημαντικά ταφικά μνημεία, τα οποία περιμένουν να έρθουν στο φως από την αρχαιολογική σκαπάνη».

Αμέσως μετά το τέλος της ξενάγησης ο κ. Καράογλου δήλωσε πως «για το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης ο πολιτισμός αποτελεί σημείο αναφοράς. Για αυτό, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, στηρίζουμε έμπρακτα τη συνέχιση των ανασκαφών στο χώρο της αρχαίας Αμφίπολης, επιχορηγώντας από τον πενιχρό προϋπολογισμό του Υπουργείου μας, τη συνέχιση των εργασιών με το ποσό των 50.000 ευρώ».
«Τα οφέλη από την ανάδειξη των ευρημάτων», συνέχισε ο Υπουργός, «θα είναι πολλαπλά, τόσο σε πολιτιστικό όσο και σε τουριστικό επίπεδο. Και παράλληλα εμπλουτίζουν την αρχαιολογική γνώση, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους επιχειρούν συστηματικά να παραχαράξουν την ιστορία, ότι η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνική».



Πηγή: mynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια