Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κλειστή Σάββατο και Κυριακή η Στοά του Αττάλου

Ήταν 18 Ιουλίου, όταν άνοιγε ξανά για το κοινό ύστερα από 30 ολόκληρα χρόνια ο εκθεσιακός χώρος στον πρώτο όροφο της Στοάς Αττάλου. Πριν...


Ήταν 18 Ιουλίου, όταν άνοιγε ξανά για το κοινό ύστερα από 30 ολόκληρα χρόνια ο εκθεσιακός χώρος στον πρώτο όροφο της Στοάς Αττάλου. Πριν από δύο μόλις εβδομάδες, στις 20 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό ΠΑΙΘΠΑ Κώστα Τζαβάρα τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης «Τεκμήρια γλυπτικής από την Αρχαία Αγορά». Περιλαμβάνει 56 λίθινες αρχαιότητες, μερικές από τις οποίες δεν έχουν εκτεθεί ποτέ, όπως η σημαντική συλλογή των ρωμαϊκών πορτρέτων της Αρχαίας Αγοράς.



Αυτά είναι τα καλά νέα. Γιατί αν θέλετε να επισκεφθείτε τον εξαιρετικό αυτό χώρο και την πολλά υποσχόμενη έκθεση δεν μπορείτε να το κάνετε το Σαββατοκύριακο, τις δύο μοναδικές ημέρες δηλαδή που ο περισσότερος κόσμος έχει στη διάθεσή του ελεύθερο χρόνο.

 Αυτή είναι η πραγματικότητα που επιβάλλεται από τις ελλείψεις σε φυλακτικό προσωπικό. Δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις, δεν μπορούν να πληρωθούν οι υπερωρίες των δύο τελευταίων ημερών της εβδομάδας.

«Κινδυνεύουμε να καταστεί αυτός ο κανόνας και όχι η εξαίρεση», περιγράφει τη δραματική κατάσταση η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. «Είμαστε κυριολεκτικά με δεμένα τα χέρα στα θέματα προσωπικού καθώς δεσμευόμαστε από τα όσα ισχύουν τα τελευταία χρόνια».

Για την κ. Λίνα Μενδώνη υπάρχει φως στο τούνελ από τη στιγμή που ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη των δικαιούχων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Πρόκειται για ευρωπαϊκό χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που απευθύνεται σε ανέργους και οι οποίοι με προκαθορισμένη αμοιβή 25 ευρώ ημερησίως θα απασχοληθούν σε μια θέση εργασίας έως πέντε μήνες σε διάστημα ενός χρόνου. Η κ. Λίνα Μενδώνη ευελπιστεί ότι μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου θα έχουν προσληφθεί οι πρώτοι φύλακες οι οποίοι αναμένεται να κλείσουν πολλές σχετικές «τρύπες». Ισως τότε να μπορέσουμε να επισκεφθούμε τον όροφο της Στοάς του Αττάλου ένα Σάββατο ή Κυριακή... Ομως, εφόσον η κατάσταση είναι αυτή και δεν προβλέπεται να αλλάξει σύντομα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού θα πρέπει να προσανατολιστεί σε λύσεις περισσότερο μόνιμου χαρακτήρα που δεν θα εκθέτουν ούτε τους ίδιους ούτε και τη χώρα.



Πηγή: Δημήτρης Pηγόπουλος, "Καθημερινή"


Δεν υπάρχουν σχόλια