Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Σικυώνας

Την ανάδειξη και αναστήλωση του θεάτρου της Αρχαίας Σικυώνας αναλαμβάνει το σωματείο «Διάζωμα». Για το σκοπό αυτόν πραγματοποιήθηκε συνά...


Την ανάδειξη και αναστήλωση του θεάτρου της Αρχαίας Σικυώνας αναλαμβάνει το σωματείο «Διάζωμα». Για το σκοπό αυτόν πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στην Κόρινθο, αντιπροσωπείας του σωματείου με επικεφαλής τον πρόεδρό του και πρώην υπουργό Πολιτισμού Σταύρο Μπένο, τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργο Δέδε, το δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον προϊστάμενο της ΛΖ' Εφορίας Αρχαιοτήτων Κωνσταντίνο Κίσσα.


Κατά τη σύσκεψη, συζητήθηκε η άμεση προώθηση των διαδικασιών για την ανασκαφή και την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου, που όπως είπε ο κ. Μπένος, «είναι ένα από τα κορυφαία θέατρα παγκοσμίως». Ο ίδιος τόνισε πως έχουν εξασφαλιστεί τα κονδύλια για την ανάδειξη και την προστασία του μνημείου.

Ως ξεχωριστή ημέρα για την Κορινθία και τη Σικυώνα χαρακτήρισε ο αντιπεριφερειάρχης την ανακοίνωση της συνεργασίας των φορέων της τοπικής κοινωνίας και του σωματείου «Διάζωμα» και πρόσθεσε πως η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια μείζονος σημασίας επιλογή αρχαιολογικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, αλλά και μια αναπτυξιακή παρέμβαση στην περιοχή της Κορινθίας.

Το θέατρο της αρχαίας Σικυώνας βρίσκεται στο τοπικό διαμέρισμα Βασιλικού του δήμου Σικυωνίων, στο νομό Κορινθίας. Είναι κατασκευασμένο στις υπώρειες της ακρόπολης των ελληνιστικών χρόνων, στο φυσικό κοίλο του λόφου, δυτικά της αρχαίας αγοράς. Χρονολογείται στα τέλη του 4ου ή στις αρχές του 3ου αιώνα π.Χ. και ανακατασκευάσθηκε τη ρωμαϊκή περίοδο, πιθανόν μετά το 146 π.Χ.

Μετά το 2000 απαγορεύθηκε η παραχώρηση χρήσης για παραστάσεις και εκδηλώσεις και επιτρέπεται μόνον η επίσκεψη στο μνημείο.

Οι εργασίες ανασκαφής και ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου προγραμματίζεται να αρχίσουν το ερχόμενο καλοκαίρι.


Πηγή: Αγγελιοφόρος


Δεν υπάρχουν σχόλια