Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Δήμος Θεσσαλονίκης: Κληρώνει τη Δευτέρα για σταθμό Βενιζέλου και πεζοδρόμηση Αγίας Σοφίας

Άλλο ένα επεισόδιο αναμένεται να παιχτεί τη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης σχετικά με τη μεταφορά των αρχαιολογικών ευρημά...



Άλλο ένα επεισόδιο αναμένεται να παιχτεί τη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης σχετικά με τη μεταφορά των αρχαιολογικών ευρημάτων που βρέθηκαν στο σταθμό Βενιζέλου και την οριστική πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας. 

Και τα δύο θέματα θα συζητηθούν στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο παρουσία εκπροσώπων φορέων της πόλης οι οποίοι και έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν σ΄ αυτό προκειμένου να παρουσιάσουν τος απόψεις τους. .

Αναφορικά με τις αρχαιότητες υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Μπουτάρης αντιτίθεται στην απόφαση του ΚΑΣ που προβλέπει τη μεταφορά τους στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά. Προ ημερών ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε να βρεθεί τεχνική λύση και τα αρχαία να παραμείνουν στον φυσικό τους χώρο, στο σταθμό Βενιζέλου.

Στο πλευρό του έχει και τους αρχαιολόγους οι οποίοι επιμένουν στην άποψη της διατήρησης των ευρημάτων στον χώρο του σταθμού. «Θα αναμορφώσει τη μελλοντική εικόνα της πόλης και θα αποτελέσει σημαντικό πυλώνα για την τουριστική προβολή και την οικονομική της ανάπτυξη», αναφέρουν τα μέλη του παραρτήματος Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Αντίθετη άποψη έχει η Αττικό Μετρό η οποία επιμένει και στη μεταφορά τω ευρημάτων.

Πεζοδρόμηση Αγίας Σοφίας

Στο μεταξύ απόφαση για μόνιμη πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας αναμένεται να πάρει το δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα. Το θέμα θα συζητηθεί σε μια κίνηση της διοίκησης του δήμου να ξεκαθαρίσει ότι αρμοδιότητα περί της πεζοδρόμησης, που δίχασε την πόλη, έχει ο δήμος και όχι η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης.

«Η αρμοδιότητα ανήκει στον δήμο, ο οποίος θα συνεννοηθεί με την Τροχαία για τις απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Δεν απαιτείται η έγκριση της αντιπεριφέρειας για το θέμα», τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέας Κουράκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια