Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες κλιμακώνουν οι εργαζόμενοι του ΥΠΠΟ

Από παλαιότερη διαμαρτυρία των αρχαιολόγων στην Ακρόπολη. Με το σύνθημα «βία είναι η αποδόμηση του Πολιτισμού» οι εργαζόμενοι του πρώ...

Από παλαιότερη διαμαρτυρία
των αρχαιολόγων στην Ακρόπολη.

Με το σύνθημα «βία είναι η αποδόμηση του Πολιτισμού» οι εργαζόμενοι του πρώην υπουργείου Πολιτισμού κατευθύνονται από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προς το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ «Ενάντια στη Βία των Άκρων».

Οι εργαζόμενοι του πρώην υπουργείου που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, αυτόνομο υπουργείο Πολιτισμού, θα συμμετάσχουν στη συνέχεια στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ.

Οι εργαζόμενοι του πρώην ΥΠΠΟ κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας αυτόνομο υπουργείο Πολιτισμού και απόσυρση του προσχεδίου του Οργανογράμματος της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού.

Στη σημερινή Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής - Στερεάς και Νήσων αποφασίστηκε η πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, καθημερινών συγκεντρώσεων στις 8 π.μ. και συνελεύσεων στο κεντρικό κτίριο του πρώην ΥΠΠΟ, στην οδό Μπουμπουλίνας, προκειμένου να καθορίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την πορεία του αγώνα.


Κλειστά θα παραμείνουν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι έως και την ερχόμενη Τρίτη 19 Μαρτίου, καθώς οι εργαζόμενοι του πρώην ΥΠΠΟ κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας αυτόνομο υπουργείο Πολιτισμού και απόσυρση του προσχεδίου του Οργανογράμματος της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού.

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι θα απεργήσουν μαζί με τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), τον Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (ΠΟΕΙΔΔ), ενώ την Παρασκευή 15 Μαρτίου, μετά τη συνέλευση, θα πραγματοποιηθεί πορεία εκεί όπου θα συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης ή (σε περίπτωση που δεν συνεδριάσει) έξω από την Ακρόπολη.

Νέα Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής - Στερεάς και Νήσων θα γίνει την Τρίτη 19 Μαρτίου, στις 9 μ.μ.

Επιπλέον, ύστερα από απόφαση της γενικής γραμματέα Πολιτισμού Λ. Μενδώνη δεν συνεδρίασε την Τρίτη το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στο αμφιθέατρο της οδού Μπουμπουλίνας, όπου μετέβησαν οι εργαζόμενοι, εκπρόσωποι των οποίων έκαναν παράσταση και ζήτησαν το προσχέδιο του Οργανογράμματος από την κ. Μενδώνη και τον αναπληρωτή υπουργό ΠΑΙΘΠΑ, Κ. Τζαβάρα, οι οποίοι τους πληροφόρησαν ότι θα τους δοθεί σήμερα, με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του.



Δεν υπάρχουν σχόλια