Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μουσικός Απρίλιος στο Μουσείο Ακρόπολης

Μουσικά σύνολα του κόσμου και ξεχωριστές μελωδίες που ακούγονται σπάνια, θα απολαύσει το κοινό, που θα βρεθεί στις αίθουσες του Μουσείο...


Μουσικά σύνολα του κόσμου και ξεχωριστές μελωδίες που ακούγονται σπάνια, θα απολαύσει το κοινό, που θα βρεθεί στις αίθουσες του Μουσείου της Ακρόπολης, από τις 5 Απριλίου έως τις μέρες του Πάσχα. 

Πρόκειται για μία σειρά μουσικών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν στον εξώστη του δευτέρου ορόφου του Μουσείου, με θέα τα αγάλματα που βρίσκονται στην αρχαϊκή αίθουσα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 5 Απριλίου, στις 7 μ.μ., «Μουσική δωματίου εγχόρδων»: 

Ο Έλληνας βιολονίστας & καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Σάλτσμπουργκ Χρήστος Κανέττης, μαζί με τέσσερις νέους μουσικούς-σπουδαστές του, παρουσιάζουν ένα ποικίλο πρόγραμμα μουσικής δωματίου εγχόρδων.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013, στις 7 μ.μ., «Μουσικό ταξίδι με προορισμό την Ισπανία»: 

Αυθεντικά έργα και μεταγραφές για μαντολίνο και κιθάρα από το Μπαρόκ μέχρι και τον 20ό αιώνα, με έμφαση στην ισπανική μουσική, αναδεικνύοντας ένα ξεχωριστό χρώμα και μία νέα οπτική στην ερμηνεία των έργων αυτών.

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013, στις 7 μ.μ., «Το φλάουτο του Πανός: Η ελληνική αρχαιότητα στον γαλλικό ρομαντισμό»: 

Η μορφή του Πανός ξεπηδάει μέσα από την ελληνική μυθολογία και όπως αμέτρητες άλλες μορφές της αρχαιότητας, παραμένει αναγνωρίσιμος σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στη Γαλλία συναντάται στις παρτιτούρες των Debussy, Satie, Marc, Mouquet και Roussel μεταξύ πολλών άλλων.

Κάθε Παρασκευή, το Μουσείο Ακρόπολης παραμένει ανοιχτό έως τις 10 μ.μ. και το εστιατόριο έως τις 12 τα μεσάνυχτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια