Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ξεκινούν οι ανασκαφές στην αρχαία Αλαβάνδα

Ξεκινούν οι ανασκαφές στον Ναό της Θεάς Ρώμης , ηλικίας 2.200 ετών στην αρχαία πόλη της Αλαβάνδας, που βρίσκεται στην νοτιοδυτική επαρχία ...

Ξεκινούν οι ανασκαφές στον Ναό της Θεάς Ρώμης , ηλικίας 2.200 ετών στην αρχαία πόλη της Αλαβάνδας, που βρίσκεται στην νοτιοδυτική επαρχία του Αϊδινίου στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Dr. Suat Ateslier, καθηγητή Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Adnan Menderes, ο Ρωμαίος ιστορικός Titus Livius Patavinus (Λίβιος) ανέφερε την Αλαβάνδα και τους ναούς σε αρχαία του κείμενα και πρόσθεσε ότι, μελετώντας τα έργα του κατάφεραν να εντοπίσουν την τελική θέση του ναού.

Ο ναός χτίστηκε για την ενίσχυση των σχέσεων με την Ρώμη.

Ο Ateslier επέστησε την προσοχή στο μεγαλείο του Ναού της Θεάς Ρώμης, καθώς ήταν μεγαλύτερος και πολύ πιο εντυπωσιακός από τους ναούς του  Απόλλωνα και του Δία που ήρθαν στο φως στην Αλαβάνδα.

«Καθώς ο Ναός της Θεάς Ρώμης είναι μεγαλύτερος από ναούς αφιερωμένους σε θεούς, θα πρέπει να σκεφτούμε ότι η πόλη είχε την πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη της Ρώμης. Η Αλαβάνδα είχε μια έντονη περίοδο πολέμου κατά τη διάρκεια του 2ου  αιώνα π.Χ. με τη Ρόδο και ζήτησε την στήριξη της Ρώμης».



Δεν υπάρχουν σχόλια