Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αποκατάσταση τοιχογραφιών με νέα τεχνολογία laser στη «Βίλα των Μυστηρίων»

Νέα τεχνολογία laser αναμένεται να βοηθήσει στην επαναφορά των τοιχογραφιών που βρίσκονται στην «Βίλα των Μυστηρίων» της Πομπηίας στη...


Νέα τεχνολογία laser αναμένεται να βοηθήσει στην επαναφορά των τοιχογραφιών που βρίσκονται στην «Βίλα των Μυστηρίων» της Πομπηίας στην αρχική τους μεγαλοπρέπεια.

Το έργο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος αποκατάστασης για την αρχαία πόλη της Πομπηίας που θάφτηκε λόγω της ηφαιστειακής έκρηξης του κοντινού Βεζούβιου το 79 μ.Χ. και θεωρείται ένα από τους πιο συναρπαστικούς αρχαιολογικούς χώρους.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της ιταλικής Soprintendenza, η οποία είναι η διεύθυνση υπεύθυνη για την ιστορική και καλλιτεχνική αποκατάσταση κτιρίων, θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης στα έργα ζωγραφικής των τοιχογραφιών, χάρη στις οποίες έχει αποκτήσει την παγκόσμια φήμη η λεγόμενη «Βίλα των Μυστηρίων».

Θα είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια τεχνική laser θα χρησιμοποιηθεί σε ένα τέτοιο μεγάλο και σημαντικό πλαίσιο, και θα επιτρέψει την αποτελεσματική απομάκρυνση των στρώσεων που έχουν επικαθίσει πάνω στις τοιχογραφίες ανά τους αιώνες.

Η Πομπηία έχει έρθει συχνά στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος λόγω της εικόνας εγκατάλειψης που παρουσιάζουν ορισμένα από τα αρχαιολογικά κατάλοιπά της.

Οι καταρρεύσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια, δημιούργησε μια αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με την ικανότητα της Ιταλίας να προστατεύσει τον αρχαιολογικό χώρο,  ηλικίας 2.000 ετών, από περαιτέρω υποβάθμιση.


Δεν υπάρχουν σχόλια