Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Άγαλμα αιγυπτιακής θεάς τοποθετήθηκε στην Κόκκινη Βασιλική της Περγάμου

Το άγαλ μα της  λεοντοκέφαλης αιγυπτιακής θεάς Sekhmet, ύψους σχεδόν εννέα μέτρων, τοποθετήθηκε και πάλι στην θέση της στην Κόκκινη Βα...


Το άγαλμα της λεοντοκέφαλης αιγυπτιακής θεάς Sekhmet, ύψους σχεδόν εννέα μέτρων, τοποθετήθηκε και πάλι στην θέση της στην Κόκκινη Βασιλική, ένα από τα καλύτερα και μεγαλύτερα σωζόμενα κτίρια της αρχαίας πόλης της Περγάμου στην περιοχή της Σμύρνης στην Τουρκία. 

Η περιοχή που τοποθετήθηκε το άγαλμα άνοιξε για το κοινό στις 26 Σεπτεμβρίου. Το άγαλμα έχει ήδη προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον από τους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου.

Ο Ferix Pilson, πρόεδρος του Ινστιτούτο Γερμανικών Ανασκαφών δήλωσε ότι το άγαλμα θα συμβάλει στην προσπάθεια ένταξης της Περγάμου στη λίστα Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, τον Ιούνιο του επόμενου έτους.

Τα μέρη του αιγυπτιακού αγάλματος που βρέθηκαν κατά τις ανασκαφές του 1930 στην Κόκκινη Βασιλική, αποτελούν τμήματα ενός από τα σημαντικότερα αγάλματα της περιόδου της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η λεοντοκέφαλη θεά αποκαταστάθηκε πλήρως με την υποστήριξη του Ιδρύματος Studiosus. Το άγαλμα παρουσιάστηκε πέρυσι δοκιμαστικά στον χώρο και με τις περαιτέρω εργασίες, κατέληξε στο εντυπωσιακό ύψος των 8,5 μέτρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια